Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 18:16:31

Бібліотекарів Чернігівщини навчали працювати з вимушеними переселенцями

12.10.2015   07:42Агенцiя

7 та 8 жовтня у Чернігівській ОУНБ ім. В.Г. Короленка для бібліотекарів центральних районних бібліотек пройшов тренінг «Особливості роботи з вимушеними переселенцями з зони АТО та АР Крим» за проектом «Інформаційна допомога внутрішньо переміщеним особам – запорука соціальної адаптації»,

за підтримки ГО «Чернігівське обласне відділення УБА», за адміністрування ГО «МАРТ» у рамках проекту «Українська регіональна платформа громадських ініціатив», що підтримується Європейською комісією.

Для 24 бібліотекарів Чернігівської області кваліфікованим тренером Регіонального тренінгового центру Оленою Сльозкою був проведений тренінг, на якому відбувалося навчання, як надавати якісні бібліотечно-інформаційні послуги вимушеним переселенцям, допомагати адаптуватися їм на новому місці та налагоджувати ефективні механізми комунікації з місцевими органами влади. А також інформувати, організовувати цікаве дозвілля та надавати впевненості тим, хто вимушено змінив місце проживання.

Під час тренінгу бібліотекарі ділились досвідом з моніторингу та вивченню інформаційних потреб вимушених переселенців. Розробляли інформаційні куточки в бібліотеці для ВПО, краєзнавчі мандрівки, літературні подорожі, онлайн-тури, екологічні маршрути по Чернігівщині та багато іншого. Всі учасники отримали корисну інформацію та необхідні матеріали для роботи з внутрішньо переміщеними особами.

Довідкова інформація:
Понад 1,5 мільйона українців змушені були покинути Крим, Донецьку та Луганську області. На Чернігівщину прибуло 9500 осіб (станом на 25.09.15 р.)

«Цей документ здійснений за фінансової підтримки Європейського Союзу. Зміст цього документу є одноособовою відповідальністю ГО «Чернігівськеобласне відділення УБА» і за жодних обставин не може вважатись як такий, що відображає позицію Європейського Союзу».

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.