Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 10:04:58

Новий "Барвінок" і традиційний ярмарок

30.09.2015   08:33

Цієї суботи в ході візиту до Прилуцького району голова Чернігівської обласної державної адміністрації Валерій Куліч відвідав село Замістя, де взяв участь у відкритті нового дошкільного навчального закладу «Барвінок».

Реконструкція приміщення для дитсадка майже на 90% фінансувалася за рахунок коштів, сплачених до державного бюджету компанією «Укрнафта», підприємства якої працюють на Прилуччині. Фактично роботи могли бути завершені іще 2013 року – на той час було виконано 90% робіт, але якраз на фінішній прямій справа призупинилася. Аби не перетворити майже готовий об’єкт на довгобуд – до робіт долучилася районна та сільська ради, місцеві підприємства і меценати.

І от уже цьогоріч, напередодні Дня працівників дошкільних закладів, відбулося урочисте відкриття сучасного дитячого садка у селі Замістя. До цього загальносільського свята приєдналося й доволі багато гостей. Зокрема, голова облдержадміністрації Валерій Куліч, начальник управління освіти і науки облдержадміністрації Ігор Вдовенко та народний депутат України Олег Дмитренко. До речі, саме нардеп-мажоритарник від партії Президента України Олег Дмитренко оплатив та організував зведення дитячого майданчика на подвір’ї закладу, за що був віддячений посмішками замістянської малечі та квітами з їхніх рук.

Голова Чернігівської ОДА Валерій Куліч, звертаючись до присутніх, зокрема зазначив, що ніякі обставини не мають ставати на перешкоді забезпеченню дітей їхнім законним правом на гідне дитинство: «Найбільша радість для батьків, із мого досвіду, це коли дитина в чомусь краща за них – краще знає мову, розумніша, вправніша в чомусь. А для цього дуже важливо створити відповідні умови, і створювати їх треба тепер, не відкладаючи ні на день, адже дитинство – одне, і надолужити втрачене потім уже не можливо. Тому в першу чергу вітаю всіх замістян із святом і зичу вашому селу стати в авангарді поліпшення демографічної ситуації в області. А підприємців, районних очільників і представників громад області закликаю бути активними і спільно робити реальні справи вже зараз. Не чекати, а робити. Там, де у ваших починаннях може допомогти обласна влада чи я особисто – завжди радий і відкритий до ідей», – сказав голова Чернігівської ОДА Валерій Куліч.

Після відвідин приміського Замістя Валерій Куліч переїхав до Прилук, де вже в п’ятнадцяте відбувався «Воздвиженський ярмарок». Зустріч із керівництвом та активом міста і району, участь у відкритті ярмарку, огляд експозицій і торгових місць, яких цьогоріч було понад 1600, спілкування і загалом ярмаркування зайняли у графіку Валерія Куліча більше трьох годин.

Голова ОДА, спілкуючись із місцевими журналістами, зазначив, що захід вразив його масштабом і якістю організації. Також очільник області висловив переконання, що ярмарок і у наш час є актуальною платформою, яка поєднує в собі багато позитивних складових: культурних, комунікативних, економічних. «Воздвиженський ярмарок» у Прилуках – реальний інструмент інтенсифікації торгівлі», – зазначив Валерій Куліч.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини