Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 20:30:19

Чернігівських міліціонерів навчали попереджувати насильство в сім'ї

12.09.2015   07:52

Працівники кримінальної міліції у справах дітей разом з дільничними інспекторами вдосконалювали свої вміння захищати жінок та дітей від сімейного насильства.

В Чернігові пройшов семінар-тренінг «Підготовка працівників органів внутрішніх справ щодо попередження насильства в сім’ї над жінками» в межах проекту «Свобода від насильства: покращення доступу до соціальних послуг в Україні» за підтримки Української Фундації громадського здоров’я та Health right international Право на здоров’я.

Участь у даному заході взяли дільничні інспектори міліції та працівники кримінальної міліції у справах дітей міськрайвідділів внутрішніх справ області.

В ході навчання учасники тренінгу в доступній формі обговорили основи українського та міжнародного законодавства з попередження насильства в сім’ї, загальні характеристики та ознаки насильства, соціально-психологічні причини його виникнення та можливості подолання цих негативних явищ, що є вкрай актуальним для роботи органів внутрішніх справ.

Учасники тренінгу вправлялися у складанні соціально-психологічного портрету особи, яка вчиняє насильство. Із цим завданням вони впоралися на «відмінно», адже у своїй повсякденній службі правоохоронці неодноразово стикалися з проблемами насильства в сім’ї.

Найцікавішим для учасників семінару-тренінгу стало наочне відпрацювання навичок спілкування з особами, які опинилися в ситуації насильства в сім’ї. Працівники міліції продемонстрували професійні навички спілкування з постраждалою особою та кривдником, правильно встановили межі застосування законодавства до кривдника та направлення його до кризового центру.

Після закінчення вправи всі учасники змогли поділитися враженнями та думками, власним баченням вирішення складних життєвих ситуацій, моделями поведінки міліціонера під час спілкування з кривдником та постраждалою особою.

Всі учасники заходу отримали сертифікати, які підтверджують успішну участь у семінарі-тренінгу.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини