Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 00:19:47

Відбулось засідання обласної Ради директорів початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів

11.09.2015   09:12Агенцiя

10 вересня залі Чернігівської музичної школи № 1 ім.С.Вільконського відбулось засідання обласної Ради директорів початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів області, на якій було розглянуто актуальні питання діяльності мистецьких шкіл в новому навчальному році.

Зокрема, детально проаналізовано діяльність шкіл естетичного виховання у навчальному 2014–2015 році визначені завдання на новий навчальний рік.

В роботі Ради взяли участь директори музичних шкіл, шкіл мистецтв, хореографічної та художньої шкіл області, Чернігівського музичного училища ім.Л.Ревуцького та Ніжинського училища культури і мистецтв ім.М. Заньковецької.

З доповіддю про підсумки роботи початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів у 2014-2015 навчальному році виступив директор обласного методичного центру навчальних закладів культури і мистецтв Смоляк Л. І. Він зазначив, що діяльність початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів була направлена на підвищення ефективності та результативності навчання, забезпечення відповідності навчально-виховного процесу Державним стандартам.

Керівниками шкіл естетичного виховання області, органами виконавчої влади, обласним методичним центром навчальних закладів культури і мистецтв проводилась робота щодо створення умов для розвитку творчих здібностей дітей, забезпечення рівного доступу до якісної мистецької освіти, її інтеграції у сучасний культурно-освітній простір.
Так, в області повністю збережено мережу мистецьких навчальних закладів. В минулому навчальному році початкову мистецьку освіту отримувало 8400 дітей, що становило 9,4% від загальної кількості дітей шкільного віку нашої області.

Смоляк Л. І. зазначив, що показником послідовної та системної роботи педагогічних колективів мистецьких навчальних закладів є участь та результативність учнів у творчих змаганнях різних рівнів. За підтримки Департаменту культури і туризму, національностей та релігій облдержадміністрації обласним методичним центром спільно з Чернігівським музичним училищем ім.Л.Ревуцького та Ніжинським училищем культури і мистецтв ім.М.Заньковецької було організовано та проведено 15 обласних конкурсів, фестивалів, олімпіад та виставок.

Загальна кількість учнів, що взяли участь у обласних конкурсах становить 2682 учня. З них переможцями стали 540.

Учні мистецьких шкіл області брали участь у Всеукраїнських та Міжнародних творчих змаганнях, які мають широку географію - Греція, Болгарія, Грузія, Польща, Словаччина, Угорщина.

Смоляк Л. І. підкреслив, що стабільно високу планку в цій роботі тримають мистецькі навчальні заклади міст Чернігова, Ніжина та Прилук. А також відзначив наполегливу працю в даному напрямку викладачів Бахмацької школи мистецтв ім.А.Розумовського, школи мистецтв при Ніжинському училищі культури і мистецтв ім.М.Заньковецької, Городнянської шкіл мистецтв.

Директор Обласного методичного центру навчальних закладів культури і мистецтв приділив увагу питанням, матеріально-технічного забезпечення закладів мистецької освіти області та підготовки їх до роботи в зимовий період.

В ході виступу Смоляк Л. І. визначив пріоритетні напрямки роботи на 2015-2016 навчальний рік. Основними завданнями для педагогічних колективів повинні бути збереження та модернізація мережі початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів області; створення рівних. сприятливих умов для гармонійного розвитку учнів, їх здібностей, покращення виконання Типових навчальних планів (бажано в повному обсязі), виховання патріотів, відданих демократичним цінностям.

Смоляк Л.І. ознайомив керівників шкіл з новинками у нормативно-правовому забезпеченні діяльності початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів.

З аналізом профорієнтаційної роботи, підсумків вступної кампанії виступили директор Чернігівського музичного училища ім. Л. Ревуцького, заслужений діяч мистецтв України Суховерський Володимир Михайлович та директор Ніжинського училища культури і мистецтв ім. М. Заньковецької, заслужений працівник культури України Єрмольченко Людмила Лаврентіївна.

Обговорення планів роботи обласної Ради директорів та обласного методичного об’єднання викладачів мистецьких навчальних закладів області на 2015-2016 навчальний рік провели голова Ради директорів початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів області, заслужений працівник культури України Астаф’єва Ольга Андріївна та керівник секції народних інструментів обласного методичного об’єднання викладачів мистецьких навчальних закладів області, заслужений працівник культури України Стрига Ангеліна Олександрівна.

На завершення роботи Ради до присутніх звернувся голова обласної організації профспілки працівників культури, заслужений працівник культури України Іван Степанович Буренко, який зупинився на питаннях підвищення рівня соціального захисту викладачів мистецьких навчальних закладів області.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини