Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 01:48:18

Інтенсивний триденний навчальний курс "Школа Активних Громад"

31.08.2015   15:58Агенцiя

Школа Активних Громад - це інтенсивний триденний навчальний курс для громадських активістів, присвячений питанням створення територіальних громад, проведення кампаній мирних протестів, як форми відстоювання прав та свобод громадян, просування громадських ініціатив у медіа та Інтернет, забезпеченню безпеки в Інтернеті при проведенні кампаній просування громадських ініціатив, вивченню досвіду громадської діяльності в Україні, США, Словаччині та ін. державах.

У рамках Школи окрема увага буде приділятися питанням децентралізації влади та організації ефективного місцевого самоврядування.
Взяти участь у Школі можуть активісти, робота яких пов’язана зі активізацією громад. Подати заявку можуть представники ЗМІ, які висвітлюють теми розвитку місцевого самоврядування, децентралізації влади, утворення місцевих/територіальних громад, відстоювання прав та свобод громадян.

Заявки також приймаються від студентів старших курсів (починаючи з 3 курсу) і випускників, зацікавлених у тематиці Школи Активних Громад.
Відбір учасників обмежений територіально – Чернігів та Чернігівська область.

Школа Активних Громад включає такі теми:
·      Децентралізація в Україні – принципи, законодавство, механізми.
·      Досвід громадської діяльності в США, Словаччині та ін. країн
·      Досвід громадської діяльності в Україні на прикладі Всеукраїнської ініціативи «Активна Громада»
·      PR-інструменти у просуванні громадських ініціатив
·      Робота громадських активістів зі ЗМІ
·      Використання можливостей Інтернет: робота з соцмережами
·      Безпека у мережі Інтернет

У рамках Школи пройде ігрове моделювання «Децентралізація». Ведучий: Андрій Єрьоменко, політолог, соціолог. За допомогою моделювання учасники Школи спрогнозують головні тенденції і процеси децентралізації влади в Україні, вплив на децентралізацію політичних, соціально-економічних, суспільних факторів, фактору військової агресії, вплив міжнародних інститутів.

Заняття проводитимуть експерти:  Олександра Скиба – перший заступник голови, керівник проектів Інституту "Республіка", Андрій Сільченко – експерт з питані безпеки, Голова правління ГО «Унікальна Держава», Іван Омелян – Голова Центру підтримки молодіжних ініціатив, Сергій Слинько – громадський активіст, представник Центру Реформ, Дмитро Лазаренко –PR-менеджер Інституту Республіка, тренер-консульстант з маркетингових комунікацій, PR, ігротехнологій та системного моделювання.

Для проходження конкурсу на право участі для активістів Чернігова та області у Школі Активних Громад необхідно заповнити онлайн анкету:
https://docs.google.com/forms/d/1AWDmoasmlCBr9d6PkeiLMF9yT3V3H0tOsTsjMIsBwDU/viewform?c=0&w=1

Анкета повинна бути отримана Інститутом Республіка до 02 вересня 2015 24:00 (GMT + 3).
 
Умови участі в Школі Громадського Активізму:
Організатори забезпечують проживання, харчування учнів Школи.
Транспортні витрати - компенсуються
Всі учасники одержать методичні матеріали.
 
Школа Громадського Активізму  проходитиме з 4 по 6 вересня 2015 р.у  м. Чернигів, Україна.
 
У разі виникнення питань Ви можете звернутися в Інститут Республіка електронною поштою: secretariat.zmp@gmail.com або за телефоном: 098-048-89-47, 097-394-32-15.




 

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.