Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 09:03:44

Семінар - зручний формат спілкування податківців з платниками податків

15.08.2015   09:15

Днями в ДПІ у м. Чернігові відбувся загальний семінар з актуальних питань податкового законодавства та ЄСВ для платників податків міста, а саме: новації, запроваджені Законом України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо удосконалення адміністрування податку на додану вартість», нюанси сплати авансових внесків з податку на прибуток, особливості справляння платежів до місцевого бюджету, порядок нарахування та сплати акцизного податку з реалізації підакцизної продукції, правомірність застосування понижуючого коефіцієнта до розміру єдиного внеску тощо.

руки

руки

Про особливості складання податкової звітності з ПДВ за звітні періоди, починаючи з липня 2015 року присутнім розповіла начальник відділу  контролю за декларуванням податку на додану вартість Вікторія Соломко. Вона детально ознайомила учасників семінару з нюансами заповнення розділів I-IV декларації з ПДВ.

«Порядок заповнення звітності викладений у листі ДФС України від 07.08.2015року №29168/7/99-99-19-03-02-17 «Щодо особливостей заповнення звітності з ПДВ за липень 2015 року». Прочитати лист можна за посиланням: http://sfs.gov.ua/baneryi/podatkovi-zmini-2015/elektronne-administruvann...»,- зазначила виступаюча.  Крім того  Вікторія Соломко повідомила, що при порушенні термінів реєстрації податкових накладних/розрахунків коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних, складених до 1 жовтня 2015 року, норми пункту 120 прим.1.1 ст. 120 прим. 1 Податкового кодексу України, щодо штрафних (фінансових) санкцій, не застосовуються.

На питанні порядку заповнення звітного нового та уточнюючого податкових розрахунків за формою № 1ДФ зосередила увагу присутніх  начальник відділу адміністрування податку на доходи фізичних осіб Алла Супрун.

«Порядок заповнення звітного нового та уточнюючого податкових розрахунків є однаковим. Звітний новий та уточнюючий податкові розрахунки подаються на підставі інформації з попередньо поданого податкового розрахунку і містять інформацію лише за рядками й реквізитами, які уточнюються. Для заповнення також використовується інформація з повідомлень про виявлені помилки, які відправляються контролюючими органами до податкового агента», - поінформувала фахівець податкової.  Вона докладно розповіла про коригування показників розділів I та II розрахунку. Також присутні обговорили питання легалізації найманої праці та оформлення трудових відносин, що забезпечить ріст надходжень податку з доходів фізичних осіб та військового збору.
       
Про нараховування та  відображення  у звіті  ЄСВ  виплат мобілізованим працівникам розповіла присутнім заступник начальника відділу адміністрування єдиного соціального внеску Лілія Лизогуб. Вона зосередила увагу на тому, що при нарахуванні мобілізованим працівникам середнього заробітку, шо компенсується з бюджету, таким особам присвоюється код категорії «48». Зазначений код категорії застрахованих осіб застосовується при відображенні в таблиці 6 додатка 4 до Порядку №435 виплат, що компенсуються з бюджету в межах середнього заробітку працівників, призваних на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період. При цьому нарахування та утримання із таких виплат не здійснюються.

Крім того платникам нагадали про своєчасність сплати податків і зборів, обов’язок щодо підтвердження відомостей про юридичну особу в Єдиному державному реєстрі, подання звітності в електронному вигляді, електронні сервіси, якими можна скористатися на офіційному веб-порталі ДФС України.

У проведенні семінару  взяла участь  завідувач відділу соціальних виплат і перевірок страхувальників  Чернігівської міської ВД ЧОВ ФСС ТВП Алла Чайковська. Вона зупинилася на змінах щодо розрахунку страхових виплат за кошти фонду соціального страхування та забезпеченні застрахованих осіб путівками на реабілітаційне лікування.

По закінченню семінару фахівці інспекції надали відповіді на запитання, які цікавили учасників заходу.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини