Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 14:47:50

Навчання з територіальної оборони

12.08.2015   07:25Агенцiя

Наприкінці минулого тижня представники чернігівського Управління сприяння територіальній обороні та загону Першої чернігівської сотні взяли участь в дводенних тактичних навчаннях з територіальної оборони, що відбулись поблизу Києва.

В навчаннях, за участі представників ЗСУ та Генштабу, взяло участь понад 220 учасників, включаючи підрозділи тероборони Броварського райвійськкомату, Народного Резервісту, Українського легіону, загонів ТСОУ з Одеси, Луцьку, Львову та Вінниці.
   
За легендою, група противника десантувалась в лісі, і зайняла оборону, в свою чергу роті, в якій приймало участь чернігівське відділення, було поставлене задання на площі 10 км2 виявити опорний пункт противника та провести операцію з його ліквідації. Протягом двох діб, в надскладних умовах, бійці подолали близько 20 км, проводили розвідку в нічний час, організовували кругову оборону. Загону вдалось виявити місцерозташування противника, вдало обрати місце ночівлі, яке не виявила РДГ противника, та зранку здійснити атаку.
   
Поставлене завдання було виконано.  По завершенні навчань в навчальному таборі були проведені додаткові заняття і майстер-класи з топографії, психологічної підготовки, ножового бою, управління БПЛА.
   
Це був перший захід такого рівня, і в планах організаторів та ЗСУ продовжити практику проведення регулярних навчань з територіальної оборони.
   
Зацікавленні патріотичні організації та особи, які готові допомогти або зацікавлені в участі таких навчанях, можуть звертатись до чернігівського ТСОУ e-mail: 046@tso.org.ua

Останні новини Чернігівщини

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.