Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 16:12:35

Кроки для того, щоб діти з особливими потребами відчували себе справжніми школярами

15.06.2015   13:22Агенцiя

З січня 2014 року Чернігівський СНВК № 55 (Спеціальний садок для дітей з особливими освітніми потребами) здобув статусу спеціальної школи. За цей час у закладі змінилася не тільки назва.

Адміністрація та колектив школи поступово робить усі кроки для того, щоб діти з особливими потребами відчували себе справжніми школярами. У цьому надається допомога від Чернігівської міської ради та благодійників.

Зокрема за ці півтора роки, був проведений капітальний ремонт фасаду, який засяяв яскравим сонячним кольором. Зрубані найаварійніші дерева та закуплена нова мотокоса. У кожний клас школи був проведений централізований шкільний дзвоник. На пришкільних  майданчиках закладу з´явилося нове обладнання, а у спортивному залі – сухий басейн.

Побудовано пантус для дітей колясочників. Замінено плитку у коридорах другого поверху та покриття стін у всіх класних кімнатах начального закладу. У найменших учнів з´явилися нові краватки та ковдри. Музична зала колишнього садочку перетворилася у справжню шкільну актову залу зі сценою та сучасним телевізором.

Школа постійно співпрацює з різними організаціями та підприємствами міста. Зокрема, бібліотекою імені М.Островського, клінікою «Дружньої до молоді», ляльковим театром. До шкільних заходів залучаються діти з інших шкіл, що сприяє їхньому вихованню та толерантному ставленні до людей з обмеженими можливостями.

Постійно організовуються спортивні свята та змагання за участю спортивних шкіл міста. Одне з таких, у 2015 році, вийшло на обласний рівень завдяки сприянню директора ДЮСШ №1С.Романчука.

Для педагогічного колективу навчального закладу збережено всі додаткові виплати. Так, середня заробітна плата педагогічного працівника складає 5856 грн., помічника вихователя – 2140 грн.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини