Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 14:55:55

Юні лідери Чернігівщини зустрілись з Президентом України

04.06.2015   08:23Агенцiя

У рамках відзначення Міжнародного Дня захисту дітей делегація лідерів Чернігівської обласної Ради старшокласників у складі учнів Куликівського, Чернігівського районів та міста Чернігова була запрошена на урочисту зустріч з Президентом України Петром Порошенком. Крім того, участь у заході взяли і їх колеги-лідери учнівського самоврядування Черкаської, Київської, Житомирської областей та міста Києва.

Візит до столиці для юних лідерів розпочався з екскурсії по резиденціях Глави держави. Діти були вражені незвичайною архітектурою у стилі модерн та таємничими історіями і легендами «Будинку з химерами» та «Будинку плачучої вдови». Потім всі делегації зустрілися з Уповноваженим Президента України з прав дитини Миколою Кулебою. Він щиро привітав дітей зі святом та запросив відвідати галерею, яка експонується зараз в приміщенні Адміністрації Президента України.

Пізніше під час спілкування з молоддю Президент України висловив сподівання, що дітям сподобались експозиції, оскільки роками ці приміщення були закриті для відвідувачів: «Ми намагаємось, щоб це було символом відкритості влади та прозорості тих кроків, які робить Президент країни, Уряд та Парламент, щоб ми з вами змінили країну на краще» - зазначив очільник держави.

Привітавши присутніх зі святом, Петро Порошенко зазначив, що пишається тим, що в Україні є такі молоді українці, які мають надзвичайно великі можливості для побудови нової європейської держави: «Крок за кроком ми всі разом, кожен на своєму місці, маємо робити все можливе, щоб змінювати країну на краще. У нас немає ані можливості відступити, ані часу чекати. Ми з вами боремося за Україну».

Петро Олексійович наголосив, що Україна є європейською країною і, звертаючись до лідерів учнівського самоврядування, закликав спільно докладати зусиль та працювати над тим, щоб забезпечити можливість вступу України до Європейського Союзу. Також у своєму виступі Президент позитивно оцінив ініціативи зі створення шкільних «парламентів», «кабінетів міністрів»: «Мені надзвичайно приємно, що тут представлені голови парламентів, обласних рад, урядів і міністри. Так, дитячих, але це добрий спосіб підготуватися до дорослого життя і приймати це вже як свідомий і відповідальний вибір. Мені приємно бачити директорів молодіжних підприємств, бо не лише політикою маємо жити, а маємо піднімати економіку», - зазначив Глава держави.

Президент порекомендував школярам прочитати книгу Айни Ренд «Атлант розправив плечі», яка допомогла сформувати його підхід до життя.

У ході розмови з Президентом діти розглянули ряд питань, які стосувалися освіти, волонтерської діяльності, прозорості виконавчої влади та особистісного кар’єрного росту. На згадку про зустріч всі лідери отримали подарунки.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини