Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 16:28:11

Діти малювали – "Милосердя і доброта" нагороджувало

02.06.2015   07:31Агенцiя

Гроші, призи, солодощі, яскраві кульки вручив юним художникам голова Чернігівського обласного об’єднання «Милосердя і доброта» Артур Зінов’єв.

Щороку напередодні Міжнародного дня захисту дітей авторитетне журі оцінює малюнки й саморобки хлопчиків і дівчаток, якими  опікується це об’єднання. Учасники традиційного конкурсу - дітвора із обмеженими фізичними можливостями, сироти й діти без батьківської опіки, малюки й підлітки із багатодітних родин – із нетерпінням чекають результатів. Жоден творець не обділений гостинцями ( що й додає малечі ентузіазму).

Малюють, ліплять, випалюють чи  вишивають і персонально, і  родинами.
Захара Ісеєва консультували аж восьмеро братиків і сестричок, доки хлопчина зображував на папері гривастого коника, дівчатко, зачудоване красою природи, маленького пастушка. Раділи, що Захар – серед переможців конкурсу.

Трьох малярів із родини Лариси і Віталія Боженків пам’ятаю з минулого року. Пара чудових лебедиків, що ніби ожили у вмілих рученятах п’ятикласниці Маргарити, зачарувала журі. Третє місце і гроші – винагорода дівчинці за старання. Ярославу та Андрієві також не зайвими будуть кольорові олівці, альбоми і фломастери. Солодощами хлопчики тут же поділилися із найменшим братиком – Ваня, тато і мама вболівали за свою обдаровану трійку.

Олександр Полулященко випалює всілякі дива,  казкових персонажів і героїв із мультиків на дереві. З роками набирається досвіду. 

У родині Чабаненків теж підростає трійко майбутніх художників – Ксенія, Таїсія та Іванко. Семилітня Тая відразу ж взялася за діло: випробувала гостинці ще під час прогулянки на катері «Казбек» (мандрівка Десною, як торік, відбулася за сприяння Чернігівської міської ради). Довкола юної малярки  зібралося достатньо вболівальників.

Найстараннішою все ж визнали десятилітню Аліну Садову, яка представила на конкурс і чудовий малюнок із патріотичною назвою «Україна», і кілька робіт із пластиліну. Мені, найперше, припала до душі її кольорова «пластилінова» мама.

Діти малювали все, що хвилює їхні сердечка, що зачаровує і приваблює – природу, звірят, улюблені квіти, тваринок…Малювали всіма кольорами веселки на втіху батькам, бабусям і дідусям, сестричкам і братикам, друзям. У «Милосерді і доброті» зігріли увагою кожну дитину, подарували хвилини радості та справжнє свято.

Переможець конкурсу Аліна Садова з мамою та її малюнок

Ольга Чернякова
Фото автора

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини