Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 17:50:14

Посадовці вчились працювати з європейськими інвесторами

26.05.2015   15:28Агенцiя

26-27 травня за ініціативою комунального підприємства «Консалтинговий центр «Сіверщина» Чернігівської обласної ради та Німецького товариства з міжнародної співпраці GIZ в обласному центрі проходять два практичних інтерактивних семінарів на тему: «Прямі іноземні інвестиції (FDI) та сприяння їх залученню» і «Маркетинг регіону та обслуговування інвесторів».

Перед їхніми учасниками виступили експерт із 15-річним досвідом у сфері залучення інвестицій, старший FDI консультант Світового Банку, Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та установи UNDP пан Роберт Хейжак (Чеська Республіка) та віце-президент Поліського фонду міжнародних та регіональних досліджень Юрій Вдовенко.

Як розповіла директор консалтингового центру Наталія Каменська, дані семінари, що проходять за підтримки обласної ради, спрямовані на підвищення кадрового потенціалу регіональної адміністрації у сфері розробки та впровадження інвестиційних проектів і механізмів для забезпечення економічного та соціального розвитку територіальних громад сіл, селищ, міст Чернігівщини, а також обміну досвідом щодо залучення іноземних інвестицій.

У заходах беруть участь голови міських та селищних рад, співробітники інвестиційних агенцій та комунальних підприємств, які відповідають на запити інвесторів, перебувають з ними у прямому контакті та які мають надавати підтримку у реалізації можливих проектів, представники інвестиційних центрів Чернігівської області.

Звертаючись з вітальним словом до учасників семінарів, голова обласної ради Микола Звєрєв висловив сподівання, що отримані у ході навчань знання допоможуть посадовцям краще адаптуватися до європейських практик роботи з інвесторами. - Слід зрозуміти, – наголосив керівник, – що в умовах здійснення реформи місцевого самоврядування і децентралізації влади громади отримають більше можливостей розпоряджатися своїм життям, у тому числі – і в питаннях пошуку і співпраці з інвесторами. Але жоден інвестор не погодиться вкладати свої ресурси у проекти, доки не переконається, що його партнери є чесними, а інвестиції – будуть захищеними. Микола Звєрєв побажав учасникам семінарів продуктивної роботи і пообіцяв, що обласна рада й надалі сприятиме в проведенні подібних заходів.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини