Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 20:15:29

Ніжинські школярі перемогли у II всеукраїнському "ЕКОкласі"

20.05.2015   11:39

У Києві на святі нагородження лідерів соціального екологічного проекту вітали вихованців гуртків «Абетка безпеки» та «Фітодизайн» Ніжинського Будинку дітей та юнацтва при Ніжинській школі № 15: школярі ділилися досвідом, співали разом із улюбленими артистами з гурту «Авіатор» та дивувалися повнокупольному відео «На блакитній планеті».

18 травня у київському планетарії «ATMASFERA 360» відбулася церемонія нагородження фіналістів II всеукраїнського конкурсу для учнівської молоді «ЕКОклас», ініційованого Геннадієм Виходцевим, керівником групи компаній «ФОКСТРОТ»  і реалізованого торговельною мережею «Фокстрот. Техніка для дому».

Під слоганом «Твій перший дорослий проект» конкурс об'єднав зусилля дітей, батьків, вчителів і всіх небайдужих у вирішенні екологічних проблем регіонів України. Кількість учасників цього року збільшилася від 20 тисяч  до 700 тисяч!

1 місце у номінації «ЕКОкреатив» посіли вихованці гуртків «Абетка безпеки» та «Фітодизайн» Ніжинського Будинку дітей та юнацтва при Ніжинській школі № 15. Учні 4-Б класу перемогли із проектом «ЇДКИЙ І НЕНАСИТНИЙ ДИМ ЗАВАЖАЄ ЖИТИ ВСІМ».

-Враження від конкурсу – величезні, а ідея гуртувати дітей навколо такої корисної справи – беззаперечна, -  розповідає  Лариса Петренко, керівник ніжинської команди учасників 4-Б класу, що посіли 1 місце  у номінації «ЕКОкреатив». – Діти мого класу минулого року приїжджали на фінал першого конкурсу, але лідерська позиція нам не дісталася.  Вдома школярі поділилися враженнями: «Нічого кращого ми не бачили!» й вирішили боротися за перше місце із роботою проти забруднення нашого краю димом.

Провели рейди-спостереження, зробили фото-звинувачення порушників, пояснили городянам про шкоду диму, роздаючи звернення-листівки, зустрічалися із владою міста. А ще  розробили настільну колективну гру на два поля (для дошкільнят і учнів початкової школи) «Урятуй від диму рідну Україну» та збірку коміксів «Як приручити дим»,  зібрали добірку колективних роздумів «Дим війни», створили панорами воєнних дій в зоні АТО, листи та обереги для захисників України.

- Наш  конкурс  «ЕКОклас» зміцнів, став більш ефективним та вагомим для громади, - говорить організатор конкурсу, виконавчий директор мережі «Фокстрот. Техніка для дому» В'ячеслав Поврознік. -  Спасибі школярам за активність, але велика заслуга у результаті їх педагогів. Ви є найбільшими гарантами успіху своїх вихованців й сьогодні всі бачать, як спільними зусиллями  чудові ідеї школярів втілилися в життя та як  прикрасили нашу країну.

Другий конкурс «ЕКОклас» продемонстрував значну еволюцію та динаміку результатів: якщо минулого року було отримано 405 проектів, то цьогоріч організатори отримали вже близько 500 конкурсних робіт. Вражаючим є внесок школярів у порятунок довкілля: школярі прибрали від бруду 25 тис. га території, висадили 55 тис. кущів та 112 тис. дерев, заклали 162 клумби і ділянки з лікарськими рослинам,  провели 3240 екологічних агітаційних заходів, виготовили 820 шт. годівниць і шпаківень! Показовим цього року також стало те, що проекти приймалися виключно на електронних носіях та через інтернет – таким чином, жодне дерево не постраждало.

Оцінювання переможців і вибір найкращих проектів здійснювало профільне журі: Ганна Корнієнко, кандидат педагогічних наук, старший науковий співробітник лабораторії діяльності позашкільних навчальних закладів Інституту проблем виховання Національної академії педагогічних наук; Галина Будаш, асистент кафедри лабораторної діагностики біологічних систем Національного університету «Києво-Могилянська академія»; Олена Мельникова, національний координатор програми SPARE в Україні; Тамара Радченко, завідуюча відділом екології Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді МОН України; Олена Милованова, pr-менеджер мережі «Фокстрот»; Євген Щепкін, художник Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді МОН України.

Авторів найкращих робіт на церемонії нагородження привітали не тільки організатори, а й партнери -президент міжнародного фонду «Скорочення ризиків» (RiskReductionFoundation) Володимир Костерін, заступник директора Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді Міністерства освіти і науки України Вікторія Тараненко та  начальник відділу змісту позашкільної освіти Інституту інноваційних технологій і змісту освіти Міністерства освіти і науки України Наталія Бєлоглазова.

Організатори  подарували школярам-переможцям не тільки  візит до Києва на фінал «ЕКОкласу», а й відзнаки та сюрпризи від «Фокстроту» та польського виробника флеш-пам'яті Goodram (партнера конкурсу).  А журнал «Единственная» (медіа-партнер конкурсу) подарував вчителям власні подарунки.

Після нагородження на всіх гостей чекав приємний сюрприз: виконання з улюбленими артистами - групою «Авіатор» - легендарної пісні «Трава у дома», у приспіві якої прозвучали слова про «ЕКОклас». А по тому була автограф- та фотосесія з улюбленими селебрітіз, ігри та вікторини, повнокупольне відео «На блакитній планеті» від українських аніматорів, в якому планета Земля представлена у всьому її біологічному різноманітті, що неодмінно надихне усіх нас на нові екологічно-значущі звершення.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини