Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 16:06:26

У Семенівці про рефому територіальної організації влади

30.04.2015   07:27

«Засади та основні напрями реформування територіальної організації влади та децентралізації фінансів» обговорили 29 квітня в Семенівці.

Заняття проводилися для голів територіальних громад району, працівників райдержадміністрації та виконавчого апарату районної ради. Відкрив семінар перший заступник голови радержадміністрації Станіслав Черниш.

Слухачі розглянули перебіг реалізації Концепції реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні, важелі змін, зокрема фінансові, засади Законів України «Про співробітництво територіальних громад» та «Про добровільне об`єднання територіальних громад», а також положення Методики формування спроможних територіальних громад, що схвалена постановою Кабінету Міністрів України від 8 квітня 2015 р. № 214. Під час дискусії пролунали такі запитання: «Що зміниться від того, що нинішній податок на доходи фізичних осіб передадуть з районного бюджету до бюджету об`єднаної громади? Все одно коштів не вистачає!», «Навіщо самодостатній територіальній громаді об`єднуватися з навколишніми бідними селами, адже тоді всі стануть жебраками?», «Чому нам не зробити так, як у Франції, де існують малі громади?», «Коли до нас приїдуть предстаники офісів реформ?», «Чи забезпечить держава гарантії працевлаштування нинiшнім працівникам апаратів райдержадміністрацій та виконавчих апаратів районних рад?», «Чи не доведеться в результаті реформи робити перереєстрацію юридичних осіб і скільки це коштуватиме?», «Скільки в майбyтньому буде районів у Чернігівській області?», «Як довго триватиме період добровільного об`єднаня громад?», «Чи не скоротиться в результаті утворення об`єднаних територіальних громад мережа бюджетних закладів?», «Чи може бути відстань від населеного пункту до адміністративного центру громади 40 км?», «Чи рахували скільки треба грошей на реформу?», «Чи запрацює економіка в результаті реформи?», «Чому держава пропонує реформу, а не займається економікою?», «Чи будуть кваліфікаційні вимоги до майбутніх голів та старост щодо рівня володіння ними сучасними інформаційними технологіями?», «Які будуть повноваження у старости?», «Скільки буде старост у новій територіальній громаді?», «Від чого залежатиме їхня чисельність?».

Заняття проводили директор Чернігівського центру підвищення кваліфікації кадрів Володимир Бойко та консультант із питань реформи місцевого самоврядування та територіальної організації влади Мінрегіонрозвитку Юрій Вдовенко.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини