Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 02:50:24

Завершилось ЗНО-2015 з української мови та літератури

28.04.2015   14:41Агенцiя

24 квітня відбулося зовнішнє незалежне оцінювання з української мови і літератури. Оскільки його результати зараховуються як державна підсумкова атестація, а також є обов’язковими для вступу до вищих навчальних закладів, явка учасників збільшилася і по Чернігівській області склала 96,46%.

Понад 20 учасників порушили процедуру проведення, в них було виявлено засоби зв'язку, пристрої зчитування, обробки, збереження та відтворення інформації, а також звичайні шпаргалки. Ці особи вступити до вищих навчальних закладів в 2015 році вже не зможуть.

Відповіді до завдань сертифікаційних робіт розміщено на веб-сайті Українського центру оцінювання якості освіти testportal.gov.ua у розділі «Визначення результатів ЗНО».

Ті учасники, хто з поважних причин не взяли участі у ЗНО з української мови та літератури 24 квітня, зможуть це зробити під час додаткової сесії 9 червня. Для цього протягом п’яти робочих днів, включаючи день проведення ЗНО (до 30 квітня), вони мають подати відповідні документи:
- Заява встановленого зразка.
- Копія сертифіката, завірена особистим підписом заявника.
- Оригінал або копія документа, що підтверджує поважну причину, яка перешкодила взяти участь в основній сесії ЗНО, завірена особистим підписом заявника.

Результати зовнішнього оцінювання з української мови і літератури будуть оприлюднені 12 травня. Проте, зважаючи на велику кількість звернень та негативний суспільний резонанс, керівництвом УЦОЯО прийнято рішення повернутися до розгляду питання про доцільність вилучення завдань № 29-33 із сертифікаційної роботи або про перегляд системи їхнього оцінювання після отримання результатів експрес-аналізу тесту з української мови і літератури. Якщо за результатами експрес-аналізу буде встановлено, що дуже велика кількість абітурієнтів не змогла правильно виконати зазначені завдання, то УЦОЯО буде просити Комісію з визначення результатів повернутися до визначення правильних відповідей на завдання та ухвалити нове або підтвердити попереднє рішення. Лише після повторного рішення Комісії будуть встановлюватися остаточні результати цього тесту.

Експрес-аналіз орієнтовно буде завершений у перші дні травня.

Після оприлюднення результатів абітурієнти можуть звернутися до апеляційної комісії УЦОЯО з оскарженням результатів оцінювання упродовж п’яти календарних днів із моменту їх оголошення. Усі апеляційні звернення будуть розглянуті в присутності абітурієнтів та інших зацікавлених осіб.

Якщо абітурієнт не пройшов поріг "склав" або "не склав", то він цього року вже не зможе брати участь у тестуваннях з інших предметів та не буде значитися у списках на подальше проходження ЗНО-2015.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини