Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 09:08:38

Педагоги та психологи Чернігівщини взяли участь у інформаційному заході проекту "Здорова родина - здорова країна"

24.04.2015   22:21Агенцiя

23 квітня волонтери ЧМЦ «Жменя» провели інформаційно-просвітницьку акцію в рамках проекту «Здорова родина – здорова країна» серед педагогів-психологів шкіл, дитячих садочків та інших навчальних закладів Чернігова та області.

Під час акції поширювалися буклети та роздаткові матеріали, інформація в яких стосується планування сім’ї та видів контрацепції. Також із буклетів можна дізнатися про сайт програми «Здоров’я жінок України» - www.planA.org.ua, де отримати відповіді на питання он-лайн. Крім того, свої питання можна задати фахівцям по телефону гарячої лінії – 0-800-50-27-57.

Спілкуючись з педагогами та психологами, які працюють у навчальних закладах, Регіна Гусак повідомила, що метою проекту «Здорова родина – здорова країна» є зменшення кількості абортів та незапланованих ранніх вагітностей, привернення уваги чернігівців до питання збереження репродуктивного здоров’я та ефективного планування сім’ї.

Лісовецька Ірина Миколаївна, методист обласного центру практичної психології та соціальної роботи, інформаційну зустріч прокоментувала так:

- Такі заходи і програми дуже корисні, тому що психолог, працюючи в школі з дітьми і батьками, стикається з різними проблемами здорового способу життя, репродуктивного здоров’я. Зрозуміло, є прикрі факти того, що підлітки у дуже юному році роблять аборти. А як допомогти дитині зрозуміти себе, зрозуміти свою дорослість, педагоги знаходять відповіді та отримують необхідні навички завдяки таким програмам і тренінгам. І дуже мені імпонує те, що наші психологи завжди залюбки беруться за будь-яку роботу і поповнюють свою скарбничку знань, а діти за це їм віддячують.
 
На думку вчителів дітям та підліткам потрібно говорити про стосунки та про репродуктивне здоров’я. Головне, надати правдиву інформацію і саме ту, яка потрібна в даний період розвитку юної людини.

Анастасія Володимирівна, школа №30

- Я вважаю, що це дуже важливо у сучасному житті. Адже коли молода дівчина чи хлопець закохується і думає про стосунки, то він/вона мають пам’ятати і про наслідки. Звичайно хотілося б вберегти їх від негативних моментів, щоб вибір був свідомим і безпечним. Саме тому такі інформаційні кампанії дуже корисні і важливі.
Я вважаю, що потрібно говорити і про статеве життя, і про планування сім’ї, не треба соромитися. Розповідати та пояснювати треба з 14-15 років, а зараз, коли діти дорослішають раніше, то і з 12-13 років. Зараз дівчата вже у сьомому класі починають зустрічатися з хлопцями, закохуватися. І тому важливо проводити інформування серед учнів.

Ірина Вікторівна, Краснохутірська школа-інтернат


- Я помітила, що діти хочуть знати термінологію, як правильно називаються ті чи інші речі, органи і т.д.. Звичайно, що про свої проблеми у стосунках учням більше подобається спілкуватися наодинці, вони тоді є більш щирими. Завдяки інформатизації підлітки вже знають які є засоби контрацепції та захворювання. Але часто інформація може бути неповною або викривлена, тому важливо вчасно допомогти і дати пояснення.
Зі своїми дітьми почала б говорити на тему статевих стосунків десь років у 13-14. Хоча якби питали раніше, то і раніше.

 

Прес-служба ЧММГО ММЦ "Жменя"

Останні новини Чернігівщини

Міжнародні донори розглядають можливість створення на Чернігівщині сучасного закладу пластично-реконструктивної хірургії та загальної реабілітації 08:17

Над проєктом створення клініки пластично-реконструктивної хірургії та загальної реабілітації працює Благодійний фонд «Місія солідарності».

26 квітня: цей день в Україні і світі

26 квітня: цей день в Україні і світі 08:13

ДЕНЬ 793 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 793 RUSSIAN AGRESSION

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей