Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 07:21:51

Особливості організації психологічної допомоги учасникам бойових дій та членам їх сімей обговорили психологи Чернігівщини

21.04.2015   06:33Агенцiя

На базі Чернігівського обласного військового комісаріату відбувся науково-практичний семінар на тему: «Інноваційні психологічні форми та методи роботи командирів всіх ланок з підлеглим особовим складом та членами їх сімей в умовах проведення АТО».

Ініціаторами заходу виступив Чернігівський обласний військовий комісаріат та спеціалісти Асоціації «Психодрами» України. Участь у заході також взяли радник Міністра оборони України з питань військової реформи Тетяна Ричкова, фахові практикуючі психологи, волонтери, представники районних військових комісаріатів Чернігівщини, офіцери та працівники структур по роботі з особовим складом.

Присутні поділилися досвідом та результатами роботи з психологічної реабілітації учасників АТО, обговорили низку актуальних питань щодо профілактики посттравматичного синдрому військовослужбовців, реадаптації демобілізованих бійців, надання первинної психологічної допомоги воїнам в умовах бойових дій та визначили механізми подальшої спільної роботи з вивчення індивідуально-психологічних особливостей осіб, які підлягають мобілізації.

Крім цього, Президент Асоціації «Психодрами» України — кандидат психологічних наук Віктор Мозговий провів з присутніми заняття щодо роботи психологів з родичами учасників бойових дій.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.