Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 13:13:08

Запрошуємо громадських активістів до участі у семінарі з партиципаторного бюджетування

15.04.2015   15:25Агенцiя

Для представників неурядових організацій міста Чернігова 20-22 квітня 2015 року Фундація ПАУСІ проводитиме семінар «Участь громадськості у запровадженні механізмів партиципаторного бюджетування».

Семінар організовується в рамках Проекту Фундації польсько-української співпраці ПАУСІ «Партиципаторний бюджет – можливості для підвищення громадської активності і встановлення належного партнерства з органами влади».

Протягом трьохденного семінару учасники разом з польськими та українськими експертами матимуть змогу ознайомитися з досвідом Республіки Польща щодо активізації участі громадян у прийнятті рішень, методологією реалізації механізмів громадського бюджету (партиципаторного бюджету), а також обговорити практики громадської участі у бюджетному процесі в Україні. В рамках зустрічі передбачається робота над розробкою плану запровадження методу партиципаторного бюджету у м.Чернігові, а також обговорення принципів та механізмів співпраці громадськості та міської влади у реалізації зазначеної форми участі.

Експертами семінару виступають: Борис Мартеля – представник громадської організації «Топографія», м.Лодзь, експерт з партиципаторного бюджетування; Юстина Півко, працює у Центрі громадських комунікацій мерії міста Варшава на посаді координатора партиципаторного бюджету; Наталія Гринчук, м.Київ, кандидат економічних наук, доцент Національної академії державного управління при Президентові України, провідний науковий співробітник, завідувач відділу Науково-дослідного інституту соціально-економічного розвитку міста Київської міської державної адміністрації.

Для участі у семінарі необхідно до 18 квітня 2015 року зареєструватися за посиланням

Семінар проходитиме на базі відпочинку «Санрайз», реєстрація учасників семінару 20 квітня 2015 року з 9.00, початок семінару о 9.30. У разі виникнення питань щодо участі у семінарі звертатися до Костянтина Плоского, тел. (067) 222-80-65, e-mail: pauci.kp@gmail.com

Методологія партиципаторного бюджетування («бюджет участі», «громадський бюджет») є формою прямої демократії та визначається як відкритий процес дискусії та прийняття рішень, в якому кожен мешканець населеного пункту має можливість подати власну пропозицію та шляхом голосування вирішити, в який спосіб витрачати частину місцевого бюджету.

Проект Фундації польсько-української співпраці ПАУСІ «Партиципаторний бюджет – можливості для підвищення громадської активності і встановлення належного партнерства з органами влади» ставить за мету сприяти розповсюдженню нового механізму участі в Україні (у містах Черкаси, Полтава та Чернігів), використовуючи польській досвід у цій сфері.

Зазначеним Проектом передбачається навчання посадовців міської влади, громадських активістів з питань методології запровадження партиципаторного бюджетного процесу, навчальні поїздки до Польщі, а також опрацювання та запровадження за допомогою українських і іноземних експертів моделі формування місцевих бюджетів за участю громадян у містах-партнерах Проекту.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини