Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 03:30:33

Відбувся круглий стіл "Удосконалення взаємодії між ключовими учасниками системи безоплатної правової допомоги у кримінальному процесі"

10.04.2015   14:54

8 квітня у місті Мена відбувся круглий стіл на тему «Удосконалення взаємодії між ключовими учасниками системи безоплатної правової допомоги у кримінальному процесі» для суб’єктів у сфері правосуддя Менського та Сосницького районів Чернігівської області.

До обговорення питань у рамках круглого столу були запрошені:голова КДКА Чернігівської області Жанна Максімова; член Ради адвокатів Чернігівської області, голова комітету з підвищення кваліфікації науково-методичної та консультативної роботи Ради адвокатів Чернігівської області Максим Овсяннік; в.о. начальника Менського районного управління юстиції у Чернігівській областіМіщенко Євгеній Олександрович; представники: Чернігівської обласної прокуратури, Менської прокуратури Чернігівської області, Менського та Сосницького районних відділів міліції УМВС України в Чернігівській області, Менського та Сосницького районних судів Чернігівської області; представники Чернігівського обласного центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги – директор Ірина Протченко, начальник відділу забезпечення якості надання безоплатної вторинної правової допомоги Олеся Пирковська; адвокат, тренер-модератор, голова Чернігівського відокремленого підрозділу Всеукраїнської громадської організації "Об'єднання адвокатів, які надають БПД" Микола Росомаха; адвокати Менського та Сосницького районів Чернігівської області; заступник редактора Менської районної газети «Наше слово» Ірина Примак.

З вітальним словом перед учасниками  круглого столу виступила директор Центру Ірина Протченко, яка поінформувала присутніх проперспективирозвиткусистеми безоплатної правової допомоги в аспектіостанніхзмін до Закону України «Про безоплатнуправовудопомогу». Також, директор звернула увагу на необхідність дотримання вимог щодо правильності оформлення документів, які надсилаються до Центру.
«Не існує «безоплатних» і «платних» адвокатів. Адвокатура є єдиною системою, а усі адвокати України мають однакові права та обов’язки, незалежно від того, хто є їхніми клієнтами.», - зазначила голова КДКА Чернігівської області Жанна Максімова.

Про обов’язковість дотримання адвокатами Центру Стандартів якості правової допомоги у кримінальному процесі, а також шляхи здійснення моніторингу за їх дотриманням доповіла присутнім начальник відділу забезпечення якості правової допомоги Олеся Пирковська.

Тренер модератор, голова Чернігівського відокремленого підрозділу Всеукраїнської громадської організації "Об'єднання адвокатів, які надають БПД" Микола Росомаха порушив питання необхідності відображення у протоколі затримання особи фактичного часу її затримання уповноваженими службовими особами та повідомлення захисників про проведення слідчих дій за участю їх підзахисних у розумні строки у відповідності до вимог ст. 135 КПК України.

Під час заходу особливо жваве обговорення викликали питання залучення захисника для здійснення захисту за призначенням, необхідності здійснення перевірки майнового стану підозрюваного, обвинуваченого у разі залучення захисника в порядку п. 2 ч. 1 ст. 49 КПК України, дотримання вимог залучення захисника на підставі ухвали суду в ході судового провадження.

Під час круглого столу у ході  конструктивноїдискусіїтакож було обговорено ряд важливихпитань, щостосуютьсянегайного повідомлення Центр про затримання особи відповідно до вимог ст. 213 КПК України, оскарження рішення щодо незаконного затримання особи у суді в порядку ст. 206 КПК України, залучення захисника для проведення окремої процесуальної дії.

За результатами проведення заходу було внесено ряд слушних пропозицій, які учасники круглого столу оформили шляхом складення проекту рекомендацій.

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.