Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 17 квітня, 01:33:40

"Політичні погляди не можуть бути перешкодою для духовного життя людини…"

01.04.2015   17:13Агенцiя

31 березня в приміщенні Чернігівського інституту імені Героїв Крут МАУП відбувся «круглий» стіл на тему: «Зв’язок релігії та політики в процесі Українського державотворення».

Для участі  були запрошені викладачі та студенти Чернігівського Духовного училища регентів-псаломщиків, студенти Чернігівського юридичного коледжу Державної пенітенціарної служби України, викладачі та студенти ЧІ МАУП.

Під час заходу були розглянуті наступні доповіді: «Основні погляди на взаємовідносини церкви та держави» - викладач Чернігівського духовного  училища регентів-псаломщиків Лобанов Ю.А.;   «Вплив католицизму та православ’я на формування української культури та державності» - Олександр Гайда, студент Чернігівського  духовного училища регентів-псаломщиків, «Релігійна палітра сучасної України» - Євган Леся, студентка  3 курсу  економічного факультету ЧІ МАУП; «Законодавча база взаємовідносин церкви та держави» - Стадник Ігор, студент 2 курсу юридичного факультету ЧІ МАУП; «Християнство та патріотизм» - Щекотіхіна Ольга, студентка Чернігівського юридичного коледжу Державної пенітенціарної служби України; «Роль церкви в останніх політичних подіях  України (2013-2014 рр.)» - Гальчак Аліна, студентка Чернігівського юридичного коледжу Державної пенітенціарної служби України.

Протягом «круглого» столу відбулась жвава дискусія, але особливо всіх зацікавила тема «Християнство та патріотизм». Так у виступі Ольги Щекотіхіної були зроблені висновки про те, що в любові до Вітчизни велику роль відіграє культурне зближення народів нашої багатонаціональної країни, повне розуміння і братерська повага до інтересів і потреб інших народів.

Кандидат філософських наук, доцент кафедри «Гуманітарних наук» ЧІ МАУП Співак Володимир Васильович в своєму заключному слові висловив подяку усім учасникам «круглого» столу за змістовні доповіді та побажав успіхів у роботі та навчанні.

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини