Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 09:15:34

"Державна служба та служба в органах місцевого самоврядування в Україні: правовий статус, стиль і методи роботи"

24.03.2015   08:57Агенцiя

За програмою тематичного короткотермінового семінару Чернігівський центр перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів проводить традиційне навчання студентів випускних курсів вищих навчальних закладів Чернігова та Ніжина, які виявили бажання працювати в місцевих органах влади. Зі вступним словом до учасників програми звернувся директор Центру, кандидат історичних наук Володимир Бойко.

Впродовж двох тижнів з 23 березня по 3 квітня молоді люди ознайомляться з системою навчання державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування; застосуванням права в державному управлінні, стилем, формами та методами роботи органу виконавчої влади; нормативно-правовим забезпеченням діяльності органів місцевого самоврядування. Студенти розглядатимуть положення законодавства України про державну службу; антикорупційного законодавства; основні аспекти ЗУ «Про очищення влади», «Про доступ до публічної інформації», «Про інформацію», «Про безоплатну правову допомогу».

Учасники семінару ознайомляться з сучасним станом та тенденціями розвитку політичної системи України; основними напрямами бюджетної, податкової, державної гуманітарної та соціальної політики; реалізацією державної політики у сфері зовнішніх зносин та зовнішньоекономічної діяльності на регіональному рівні; положеннями Угоди про асоціацію та зону вільної торгівлі між Україною та ЄС; проектом Стратегії сталого розвитку Чернігівської області до 2020 року.

Представники органів виконавчої влади та місцевого самоврядування розповідатимуть про організаційне забезпечення діяльності місцевих рад; практику діяльності районних державних адміністрацій та районних рад; контроль за виконанням документів особливості роботи органів Державного реєстру виборців; секретну та оборонну роботу місцевих органів влади; роботу органів влади зі зверненнями громадян; застосування інформаційних технологій в роботі органів влади, впровадження технологій електронного урядування та розвитку електронної демократії. Також увага звертатиметься на гендерні аспекти державної служби та служби в органах місцевого самоврядування; етику державного службовця та посадової особи органів місцевого самоврядування; лідерство як соціально-психологічний феномен.

В рамках навчання студенти пройдуть стажування в органах виконавчої влади і органах місцевого самоврядування; відвідають Верховну Раду України, комітети з питань державного будiвництва, регіональної полiтики та мiсцевого самоврядування з питань науки і освіти; ознайомляться з діяльністю Національного агенства України з питань державної служби.

За результатами навчання, стажування та підсумкового тестування учасники програми отримають відповідні свідоцтва та будуть зараховані до кадрового резерву на посади в органи місцевої влади.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.