Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 09:20:14

Чернігівську молодь навчать безпечному працевлаштуванню за кордоном

06.03.2015   09:59Агенцiя

В умовах загострення соціально-економічної кризи в державі, масової міграції населення через збройний конфлікт та окупацію, проблема безпечного працевлаштування та попередження потрапляння в ситуацію торгівлі людьми для груп ризику в Україні набуває особливого характеру.

Суспільна небезпека торгівлі людьми, як надзвичайно небезпечного злочину, полягає в посяганні на найцінніші та невід’ємні права людини – право на повагу до гідності, на свободу та особисту недоторканість, свободу пересування і вільний вибір місця проживання. Проблема торгівлі людьми не вирішиться сама по собі і попередження цього явища, особливо в молодіжному середовищі, повинне носити постійний і системний характер.

Саме тому Чернігівський громадський комітет захисту прав людини за підтримки Міжнародної організації з міграції (МОМ) розпочав реалізацію проекту щодо підвищення обізнаності вразливих дітей та молоді Чернігівської області з питань безпечної міграції та працевлаштування.

«Учні професійно-технічних закладів та шкіл-інтернатів є однією з найуразливіших категорій в цьому плані. За даними МОМ, випускники професійно-технічних закладів складають 46,4% від усієї кількості постраждалих від торгівлі людьми, - зазначає керівник проекту Наталія Піддубна. - Ця молодь не є поінформована щодо власних прав та правил безпеки під час пошуку праці та працевлаштування за кордоном та в Україні, адже в школах, особливо сільських, ніхто не піднімав цього питання. Чернігівська область є прикордонним регіоном, що сприяє високому міграційному потоку. Саме тому цим проектом ми хочемо попередити можливі негативні наслідки серед цієї групи ризику».

В цілому проект має на меті підвищити рівень обізнаності дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, а також молоді, що навчається в професійно-технічних закладах, з явищем торгівлі людьми та основними способами його запобігання.

В рамках цієї діяльності будуть підготовлені тренери з числа активних учнів шкіл-інтернатів та професійно-технічних навчальних закладів. Під керівництвом педагогів та правозахисників, використовуючи методику "рівний-рівному", вони будуть передавати отримані знання своїм одноліткам та самі розповідати іншим про безпечну міграцію, фактори запобігання людської  експлуатації. Всього проектом планується охопити не менше 3000 учнів навчальних закладів Чернігівщини.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини