Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 20:01:30

Студенти військової кафедри чернігівських вузів отримали первинне офіцерське звання

25.02.2015   15:23Агенцiя

У Чернігові студенти двох вищих навчальних закладів отримали первинне військове звання молодший лейтенант запасу.

Понад сто юнаків та дівчат протягом двох років вивчали військові дисципліни для офіцерів ракетного та артилеристського спрямування на військовій кафедрі Сумського державного університету.

Окрім теоретичних занять в аудиторіях студенти регулярно практикувались зі стрілецьким та артилерійським озброєнням на військових полігонах. Зокрема, вивчали застосування реактивних систем залпового вогню БМ-21 «Град» та самохідних артилерійських установок.

Вручали погони молодшим лейтенантам начальник кафедри військової підготовки Сумського державного університету полковник Микола Ляпа та керівники чернігівських вузів.

- Хотів би відзначити, що молодим юнакам та дівчатам хочеться більше динамічного навчання, практики, стрільб та польових виходів, - зазначив полковник Ляпа. – Ми намагаємося задовольняти їхні потреби, не порушуючи план навчання. І вже після випуску досить великий відсоток офіцерів запасу виявляє своє бажання служити в лавах Збройних Сил України та інших силових відомствах.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини