Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 11:16:16

Військові лікарі й бійці-рятувальники десантних підрозділів проходять у Чернігові навчання з тактичної медицини

27.12.2014   10:38Агенцiя

Частина з цих військовослужбовців уже побували в зоні бойових дій на Донбасі, але зараз вони вчаться застосовувати найсучасніші спорядження й технології, які в більшості випадків поранень дозволяють все-таки рятувати життя солдатів, повідомила Чернігівська обласна Державна телерадіокомпанія.

Це – навчання, а не бойові дії, але інструктор Микола Ковальчук має і досвід порятунку бійців у «гарячих точках». Він показує, як при пораненні швидко зупинити кров, відновити дихання, у разі втрати крові поставити в польових умовах крапельницю з фізіологічним розчином, щоб поповнити запас рідини в організмі, зігріти й зафіксувати тіло в безпечному положенні для транспортування. На все 20 хвилин.

Є «золота година», протягом якої треба надати всю необхідну допомогу, аж до хірургічної операції в разі необхідності: тоді людина залишиться не тільки живою, а й збереже повноцінне здоров’я, не буде інвалідом, розповідає представник Державного науково-випробувального центру Збройних сил України в Чернігові Олександр Здір. На базі центру проходить навчання в рамках проекту під назвою «Медсанбат» з підготовки військових лікарів.

Саме ця частина проекту зібрала бойових лікарів з різних десантних підрозділів України. Ярослав Левченко — в цивільному житті анестезіолог, зараз мобілізований військовий лікар 25-ї Дніпропетровської аеромобільної бригади. Рятував товаришів у боях на сході, але отримані тут навички й обладнання досить нові й для нього.

Проект «Медсанбат» ініційований одним з благодійних фондів з метою навчити рятувати якнайбільше солдатських життів, застосовуючи весь сучасний світовий досвід. Офіційна кількість загиблих у боях на Донбасі українських військових – близько 1200, і у більшості випадків причина – втрата крові, коли кровотечу або не зупинили, або зупиняли неправильно, передавлюючи живі тканини.

Навчання проходили з жовтня і в зоні АТО, і в різних областях України, охопили півтори тисячі лікарів. Інструктують і українські, і зарубіжні фахівці з держав – учасників НАТО, як американець Патрік Челью.

Спеціалісти державного науково-випробувального центру ЗСУ, який з весни дислокується в Чернігові, мають на меті постійно залучати до себе кращих науковців і викладачів для навчання й підготовки кадрів – не тільки за своїм основним профілем – з авіаційної техніки, а й, як бачимо, з військової медицини й за іншими напрямками.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини