Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 20:25:40

Конкурс на участь у тренінговому курсі «Інформаційно-правова майстерня для активістів громадянського суспільства та адвокатів»

03.11.2014   09:13Агенцiя

Оголошується конкурс на участь у тренінговому курсі "Інформаційно-правова майстерня для активістів громадянського суспільства та адвокатів" для громадських активістів, юристів, журналістів, що бажають діяти на захист прав людини, або висвітлювати діяльність щодо допомоги вимущеним переселенцям в місцях тимчасового проживання.

Тренінговий курс проводиться Всеукраїнською коаліцією з надання правової допомоги спільно з Українською Гельсінською спілкою з прав людини (УГСПЛ), Всеукраїнської освітньої програми "Розуміємо права людини" та Освітнім Домом Прав Людини - Чернігів за фінансової підтримки Національного фонду підтримки демократії (NED).

Взявши участь у тренінгу, учасники зможуть підвищити та розширити свої знання щодо прав людини, їх повноцінного застосування та захисту, проведення просвітницьких, моніторингових, правозахисних кампаній, здійснення інших форм громадянської активності.

До участі у Школі запрошуються громадські активісти, журналісти, юристи та громадські організації України, якщо ті планують активно діяти на захист прав людини. Перевагу буде віддано випускникам освітніх програм "Розуміємо права людини", членам Всеукраїнської коаліції з надання правової допомоги та інших. Отримані на тренінгу знання та навички учасники зможуть застосовувати на практиці.

Тренінг триватиме три дні, з 14 до 16 листопада 2014 року, на базі Чернігівського Освітнього Дому Прав Людини (с.Количівка, Чернігівський р-н). Організатори забезпечують проживання та харчування учасників тренінгу, витрати на проїзд до місця проведення тренінгу й у зворотному напрямку (за умови наявності проїзних документів й у межах вартості проїзду рейсовим автобусом, купейним або плацкартним вагоном поїзда).

Навчання відбуватиметься у формі лекцій та тренінгів. Протягом 3-днів семінару (лекції, дискусії, мозковий штурм, рольові і т.д.) будуть обговорюватися питання розширення можливостей НУО та правової Empowering активістів та журналістів; Інформація та особиста безпека; організація громадянських і правозахисних дій; ЗМІ діяльність і інформація, медичні, юридичні та управлінську підтримку для активних ініціатив громадянського суспільства на Сході та Півдні України та в Криму; моніторинг майбутнього парламентських виборах; питання НПО або ЗМІ реєстрації / перереєстрації в новому місці проживання, і т.д. Провідні українські та зарубіжні експерти будуть запрошені в якості тренерів.

За підсумком проходження тренінгу, учасники в подальшому матимуть можливість долучитися до участі в проекті "Правова Спільнота інформаційних та консультаційних центрів в Україні". Метою цього проекту є консолідація зусіль на рівні місцевої громади юрістов, журналістов та громадських активістів для відновлення громадянських та политичних прав. Найбільш активні учасники отримають експертну допомогу та фінансову підтримку для реалізації своїх мікро-проектів.

Для участі у конкурсі необхідно:

Зареєструвати свою кандидатуру на участь у тренінговому курсі "Інформаційно-правова майстерня для активістів громадянського суспільства та адвокатів", дочекатись підтвердження реєстрації Вашої кандидатури.

Зареєструвати свою кандидатуру на участь у тренінгу можна у два способи:
I) заповнити реєстраційну анкету он-лайн за адресою (обов'язково поставте галочку навпроти назви Тренінгу вгорі сторінки).

Зверніть увагу! Для того, аби отримати доступ до анкети, Ви маєте бути зареєстрованим користувачем сайту. Зареєструватися як користувач сайту Ви можете за цим посиланням.

II) завантажити формуляр реєстраційної анкети у форматі MS WORD на сторінці (також можна отримати форму електронною поштою від організаторів, для цього необхідно звернутись з відповідним проханням) та надіслати заповнений формуляр на електронну пошту: rozumiemopravaludyny@gmail.com.

Під час реєстрації важливо вказати мотивацію, де потрібно вказати наскільки важливим для вас є навчання у тренінговому курсі та як ви збираєтесь використовувати отриманні знання. Також просимо коротко описати свій в досвід у сфері прав людини чи наближеній до неї діяльності.

Ваша кандидатура вважається зареєстрованою, а інформація прийнятою до участі у конкурсі, якщо ви отримали про це повідомлення від організаторів.

Просимо звернути увагу, що документи повинні надійти не пізніше 24.00, 7 листопада 2014 року.

Заявки, надіслані пізніше зазначеного терміну, розглянуті не будуть. Учасники конкурсу будуть повідомлені про його результати 9 листопада 2014 року.

Організатори школи готові запросити до участі 30 учасників на конкурсній основі. В разі, якщо кількість бажаючих перевищить наявні можливості участі в школі, організатори проведуть з кандидатами skype-конференцію, після якої буде визначено кінцевий список учасників. Важливою умовою школи є участь на заходах протягом усіх трьох днів проведення.

Контакти організаторів школи:
Валентина Потапова
моб. тел. +38-050-286-99-00
E-mail: potapova.vip@gmail.com

Віктор Тарасов
моб. тел. +38-067-715-77-39
E-mail: tarasov.protection@gmail.com

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.