Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 16:10:28

Наукова конференція в ЧНПУ як чинник об’єднання та прогресу

25.10.2014   08:05Агенцiя

Міжнародну наукову конференцію «Актуальні проблеми сучасної біомеханіки фізичного виховання та спорту» пам’яті Анатолія Лапутіна, що проходила 16—17 жовтня в Чернігівському національному педагогічному університеті ім. Т.Г. Шевченка, можна вважати не тільки виявом шани відомому вченому та одним із чинників прогресу в біомеханіці, а й об’єднувальним фактором.

«Адже народ і нація тримаються тоді, коли зберігаються традиції, однією з яких є ця конференція, що проходить уже сьомий рік поспіль», — переконана почесна гостя заходу, кандидат філософських наук, доцент Олександра Лапутіна, дружина відомого вченого та засновника цієї дисципліни в Україні.

Незважаючи на складний період у житті країни, і цього разу захід підтвердив свій статус міжнародного, зібравши близько 130 науковців з України, Білорусі та Польщі. Серед зацікавлених були й наукові співробітники Державного науково-дослідницького центру ЗСУ, що дислокується в Чернігові та займається розробками військової техніки. А її робота, як відомо, неможлива без участі людини, отже, і без урахування законів біомеханіки.

Так, тема виступу науковця з Мінська Миколи Сотського стосувалася нового напрямку — тренажеробудування, а саме — перспективи тренажерів із багатьма ступенями свободи (робота, що була висунена в Білорусі на здобуття державної премії). «На цій науковій конференції я вчетверте, — каже він, — адже на теренах колишнього СРСР це єдина така школа, що піднімає актуальні питання біомеханіки». Крім того, як зазначив член-кореспондент НАПН України, доктор педагогічних наук, професор, ректор педуніверситету Микола Носко, формат заходу щоразу дозволяє розглянути нове бачення проблем, які пов’язані не тільки з фізкультурою і спортом, а й виховним процесом, що є теж важливим у світлі подій у країні.


http://vid.cn.ua/content/view/11232/65/
 

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.