Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 05:52:57

Всеукраїнський тиждень "Правових знань" у Чернігівському інституті імені Героїв Крут МАУП

14.10.2014   07:59Агенцiя

Знання – це сила, яка спрямована на створення комфортних умов для життя людини. Правові знання мають подвійну силу, дають надію і забезпечують захист людини від різних негараздів.

На початку жовтня в нашому інституті традиційно проходив тиждень правових знань.

7 жовтня був проведений міжвузівський брейн-ринг. Під керівництвом кандидата юридичних наук, доцента, завідуючого кафедри «Правознавства» Войцеховського М.М. було створено високо інтелектуальну атмосферу.

У заході взяли участь 4 команди: «Десна» (2-5 курси ЧІ МАУП), «Філіни» (1-3 курси ЧІ МАУП), «Патріоти» (Чернігівський кооперативний технікум), «Діти Феміди» (факультет господарського права та соціального забезпечення Чернігівського національного технологічного університету).

В якості арбітрів на «Брейн-ринг» були запрошені заступник начальника Головного управління юстиції у Чернігівській області Бобруйко В.А., голова Чернігівського осередку Академії нотаріату України Красногор О.В., заступник директора ЧІ МАУП з науково-педагогічної роботи, к.е.н., доцент Назарко С.О., викладачі кафедри «Правознавства» ЧІ МАУП Захарчук І.В., Шевченко О.М.

Гра розпочалась з конкурсу «Розминка команд» (хто швидше дасть правильну відповідь на запитання суддів). I раунд - «Інтелектуальний штурм» - команда по черзі відповідають на 9 питань. II раунд - «Правознавча бліц-естафета» - складався з таких конкурсів: «Ерудити», «Конкурс капітанів», «Державні символи». III раунд гри - «Громадянство» - учасникам пропонувалось підтвердити або заперечити різні юридичні твердження. IV раунд - «Правовий вінегрет» - учасникам потрібно було знайти найбільш точну відповідь з декількох запропонованих.

За підсумками змагань перше місце посіла команда «Десна», друге - команда «Діти Феміди», третє - команда «Філіни». Переможцям були вручені дипломи та пам’ятні сувеніри - символ мудрості «Сова».
8 жовтня, в День юриста, була проведена міжвузівська студентська науково-практична конференція на тему: «Сучасні проблеми та перспективи Конституційної реформи в Україні».

Для участі в конференції були запрошені науково-педагогічний склад та студенти ЧІ МАУП, факультету господарського права та соціального забезпечення Чернігівського національного технологічного університету, працівники Головного управління юстиції у Чернігівської області.

З привітанням до всіх присутніх звернувся завідувач кафедри «Правознавства», к.ю.н., доцент Войцеховський М.М. Він зауважив, що студентам юридичного факультету, майбутнім юристам, дуже важливо розуміти усі аспекти конституційної реформи в нашій країні.

На конференції студенти підготували цікаві доповіді, які стосуються актуальних питань конституційної реформи та державного розвитку на сучасному етапі. Протягом конференції піднімались різні питання, а саме: «Чому в нашій країні не працюють закони?», «Яким чином можна позбавити імунітету депутатів?». Обговорювання перетворилось на жваву дискусію, яка пройшла у руслі взаємного порозуміння.

Також протягом тижня студенти ЧІ МАУП проводили правову освітянську роботу у школах міста. Учні шкіл № 17 та № 24 прослухали лекцію-бесіду на тему: «Права дітей у контексті міжнародних актів» (підготували студенти 3 курсу юридичного факультету ЧІ МАУП Конюшенко О., Чубикіна А.). У зош № 4 студентка 5 курсу юридичного факультету ЧІ МАУП Борщ Л. підготувала інформацію на тему: «Кримінальна відповідальність неповнолітніх», а студент 2 курсу юридичного факультету нашого вузу Стадник Ігор підготував лекцію на тему: «Адміністративна відповідальність» для учнів зош № 14.

Таким різним і, водночас, цікавим, виявився тиждень правових знань в Чернігівському інституті МАУП.


Прес-служба ЧІ МАУП

 

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.