Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 13:51:52

В Чернігові пройшов семінар з питань доступу до публічної інформації

08.10.2014   11:10Агенцiя

Семінар з питань доступу до публічної інформації для працівників органів державної влади та місцевого самоврядування Чернігівської області відбувся 7 жовтня 2014 р.

Захід організований та проведений Харківською правозахисною групою спільно з Чернігівським центром перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів. Модераторами заходу виступили експерт Харківської захисної групи Олександр Павліченко та юрист Інституту масової інформації Роман Головенко.

"Право на інформацію   одне з основних прав та ознак демократичного суспільства. Ефективність практичного застосування законодавства про доступ до публічної інформації має стати одним з інструментів на шляху подолання закритих, корумпованих суспільних відносин в сучасній Україні", наголосив Олександр Павліченко.
 
В ході зустрічі обговорювалися поняття публічної інформації, міжнародні стандарти та питання європейської практики реалізації прав на доступ до інформації. Учасники семінару звернули увагу на такі суперечливі положення вітчизняного інформаційного законодавства, як: співвідношення закону про доступ до публічної інформації із законами про захист персональних даних, звернення громадян; відносини щодо інформації з обмеженим доступом; відмова у наданні інформації та відповідальність за ненадання інформації.

Подальша дискусія підтвердила наявність інших проблемних зон застосування Законів України "Про доступ до публічної інформації" та "Про інформацію".

Сюди відносяться вимоги щодо оприлюднення проектів рішень органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування; можливості надання оплатної та безоплатної відповіді на запити та питання про те, що є суспільно значимою інформацією. Наприкінці семінару його учасники підготували ряд пропозицій щодо вдосконалення українського інформаційного законодавства.


 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини