Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 15:04:08

У центрі уваги освітян області турбота про дітей із сімей вимушених переселенців

29.09.2014   10:54Агенцiя

Органи управління освітою Чернігівської області тримають на постійному контролі та оперативно надають необхідну допомогу усім сім’ям з неповнолітніми дітьми, які прибули з тимчасово окупованої території АР Крим, районів проведення антитерористичної операції.

Відповідно до нормативних документів Міністерства освіти і науки України вони зараховуються до навчальних закладів за спрощеною процедурою. А саме:

• до дошкільних навчальних закладів діти зараховуються без попередньої електронної реєстрації;

• до загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладів дозволено зараховувати учнів без відповідних документів про базову та повну загальну середню освіту та додатків до них, з подальшим відновленням їх в установленому порядку.

За даними відділів освіти райдержадміністрацій, управлінь освіти міських рад станом на 25.09.2014 року з Донецької та Луганської областей тимчасово проживають в Чернігівській області 758 дітей дошкільного та шкільного віку. З них до дошкільних навчальних закладів влаштовано 122 дитини запропоновано 4), до загальноосвітніх навчальних закладів – 602, до інтернатних закладів – 20 дітей.

Решта дітей віком до 3 років проживають з батьками і не потребують зарахування до ДНЗ.

Крім того, 108 дітей вимушених переселенців з районів проведення антитерористичної операції, перебувають на даний момент у санаторії «Десна», с. Ладинка Чернігівського району. Для 77 з них, які є дітьми шкільного віку, з 22 вересня організовано навчання у загальноосвітніх навчальних закладах району (47 дітей навчаються у Краснянській ЗОШ І-ІІІ ст., 30 – у Ладинській ЗОШ І-ІІ ст. Чернігівського району). У свою чергу, діти дошкільного віку, проживають у санаторії разом з матерями.

Серед дітей, які прибули з районів проведення АТО, є 4 дитини з особливими освітніми потребами, з яких 2 дитини хворі на дитячий церебральний параліч, 1 дитина з вадами розумового розвитку та 1 дитина з вадами слуху.

Дитина з вадами слуху навчається в Чернігівській спеціальній загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів. Двоє дітей із прийомної сім’ї навчаються в Ладинській ЗОШ І-ІІ ст. Чернігівського району.

У навчальних закладах дітям надаються якісні освітні послуги. Для всіх організовано безкоштовне харчування, забезпечено необхідним одягом, канцтоварами.

На даний час в області проживає – 74 дитини дошкільного та шкільного віку з Автономної Республіки Крим та м. Севастополь. Із них до дошкільних навчальних закладів влаштовано 21 дитину (запропоновано 3), до загальноосвітніх навчальних закладів – 40 дітей. Ще 1 – дитина-інвалід не навчається за станом здоров’я.

Решта дітей віком до 3 років проживають з батьками і не потребують влаштування до ДНЗ. У професійно-технічних навчальних закладах області навчаються 12 учнів з Донецької та Луганської областей та 1 учень з Автономної Республіки Крим.

Станом на початок 2014-2015 навчального року до вищих навчальних закладів І-ІV рівнів акредитації області вступили (перевелись) з Автономної Республіки Крим, Донецької та Луганської областей 77 студентів, у тому числі до університетів і інститутів – 53 (з них 45 – жителі Донецької та Луганської областей), до коледжів і технікумів – 24 (з них 21 – жителі Донецької та Луганської областей).
 

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини