Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 10:22:19

Микола Звєрєв: "Ми маємо пишатися високим рівнем освіти на Чернігівщині"

28.08.2014   13:29Агенцiя

Про це голова обласної ради наголосив 27 серпня під час обласної серпневої конференції педагогічних працівників.

Освітній захід, який традиційно проходить перед початком нового навчального року, відбувся в обласному палаці дітей та юнацтва за участю заступника голови-керівника апарату обласної державної адміністрації Сергія Журмана, начальників відділів освіти райдержадміністрацій, управлінь освіти міських рад, завідуючих методкабінетами, голів профспілкових об’єднань, працівників обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені К.Д.Ушинського, керівників закладів обласного підпорядкування та інших освітніх установ.

Відкриваючи конференцію, начальник управління освіти і науки облдержадміністрації Анатолій Заліський розповів про досягнення у системі дошкільної, загальної середньої, позашкільної, професійно-технічної освіти області, визначив завдання на новий навчальний рік та окреслив шляхи їх реалізації. Своїми напрацювання, баченням роботи у новому навчальному році та проблемними моментами організації навчального процесу, поділилися начальник відділу освіти Новгород-Сіверської районної державної адміністрації Ірина Зюзько, завідувач методичним кабінетом відділу освіти Козелецької районної державної адміністрації Світлана Вихор, директор ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою Микола Шпак.

Вітаючи учасників конференції та багатотисячний педагогічний колектив Чернігівщини з початком нового навчального року, голова обласної ради Микола Звєрєв подякував їм за самовіддану та натхненну працю.

– Ми маємо пишатися високим рівнем освіти і патріотизму в області. І те, що випускники ліцею з посиленою військовою підготовкою воюють і гинуть у зоні проведення антитерористичної операції, є цьому підтвердженням. Те, що діти з віддалених сіл Новгород-Сіверського, Козелецького та інших районів області займають призові місця на конкурсах та олімпіадах, свідчить про їх конкурентоспроможність. Тому особливо велика подяка сільським вчителям, які, попри усе дають своїм учням ґрунтовні, різносторонні знання, – наголосив Микола Звєрєв. Він також зазначив, що обласна рада знає про проблеми галузі і з метою підвищення соціального статусу педагогічних працівників зверталася до Президента України, Уряду та Парламенту стосовно своєчасної виплати та погашення заборгованості із заробітної плати вчителям та іншим працівникам бюджетної сфери. За словами голови обласної ради, важливою умовою впровадження державних стандартів базової освіти та виходу із нинішньої складної ситуації є проведення реформи місцевого самоврядування, децентралізація влади та повернення владних повноважень на місця.

За багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм Микола Звєрєв та Сергій Журман вручили кращим педагогам області відзнаки обласної ради та обласної державної адміністрації. Завершилася обласна серпнева конференція працівників освіти прийняттям ухвали.
 

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини