Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 18:02:17

Новий навчальний рік – на старті

28.08.2014   12:01

Як підготувалися до нового навчального року освітні заклади Чернігова, вивчали чернігівські журналісти разом із міським головою Олександром Соколовим та начальником управління освіти міської ради Володимиром Купріяненком. 27 серпня відбувся традиційний прес-тур, присвячений підготовці до навчального року 2014-2015 років. Його учасники відвідали школи №9 та №2, а також дитсадок №76.

В.Купріяненко поінформував, що в усіх загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладах Чернігова до нового навчального року проведено поточні та капітальні ремонти. Зокрема, відремонтовані фасади шкіл №9 та 20, проведений ремонт покрівлі ЗНЗ №30 (250 тис. грн.), №28 (85 тис. грн.) та №34 (85 тис. грн., ремонт на стадії завершення), ремонт приміщень дитсадка №23 (49 тис. грн.), закінчується ремонт у спеціалізованій школі І-ІІ ступенів №55.

Зараз завершується впорядкування територій шкіл та дитячих садків, здійснюється вирізка аварійних дерев на території навчальних закладів, проводиться випробування опалювальних систем в освітніх закладах, перевірка лічильників води і тепла.

Стан забезпеченості підручниками учнів 10-11-х класів становить 90%, решта школярів забезпечені навчальними книгами стовідсотково.

Триває реалізація Програми "Енергозбереження в установах освіти м. Чернігова на 2010 – 2014роки". За час її реалізації проведена значна робота з утеплення дитсадка №71, приміщення початкової школи колегіуму № 11, установлено індивідуальні теплові пункти, що дозволяють регулювати споживання тепла, на 38 об'єктах.

Зараз завершується заміна вікон та дверей у школах № 2, 9, 12, 20, 21, 22, 27, відповідно до проекту НЕФКО, вартість якого становить майже 3 млн. грн. Паралельно буде йти встановлення тепловідбивних екранів та заміна ламп на більш економні у навчальних класах.

У школі №9 проведена заміна усіх 100 вікон будівлі. Директор школи Людмила Хатимирська підкреслила, що школа змінила свій зовнішній вигляд. А ремонти класів виконані за рахунок внесків батьків, які прагнуть, аби їхні діти навчалися у комфортних та сучасних умовах. Також у школі завершується ремонт їдальні.

У школі №2 будуть встановлені енергоощадні вікна із північної сторони будівлі, де втрати тепла були найбільшими. За словами керівника навчального закладу, депутата міської ради Тамари Касаткіної, значна увага приділяється заміні звичайних ламп на економні у навчальних класах.

"Школа сьогодні повинна бути конкурентною у всіх планах. Дітям має бути комфортно, тепло і затишно", - наголосила Т.Касаткіна журналістам під час відвідування освітнього закладу.

Міський голова О.Соколов підкреслив важливість подальшої реалізації програм з енергозбереження, адже вони дозволяють не тільки економити кошти, але й створювати комфортні умови для навчання і виховання дітей. Особливо актуальним це питання є в умовах сьогодення, коли на порядку денному – скорочення споживання природного газу та економія інших енергоносіїв. Крім того, керівництво проекту НЕФКО вже звернулося до міської влади із пропозицією щодо отримання нового кредиту для подальшого впровадження енергозберігаючих технологій.

У дитсадку №76 (завідувачка Людмила Поклад) учасники прес-туру відзначили високий рівень доглянутості території, і виявили навіть "ноу-хау" – спеціальне накриття для пісочниць, що трансформується у зручну лаву для сидіння. Садок відвідують понад 270 дошкільнят, там працюють 13 дитячих груп.

Підбиваючи підсумки прес-туру, О.Соколов зазначив, що задоволений рівнем підготовки шкіл і дитячих садків до нового навчального року. "Підготовлені, як завжди", - сказав він. Водночас, міський голова зауважив, що деякі роботи в окремих освітніх закладах будуть завершені до початку опалювального сезону через об'єктивні технічні та економічні причини.

Довідка: У 2014-2015 навчальному році, за попередніми даними, у загальноосвітніх навчальних закладах Чернігова навчатимуться майже 25 000 учнів.

На даний час до перших класів шкіл Чернігова подано 2750 заяв. Продовжити навчання у старшій школі планують майже 1400 випускників 9-х класів, що становить 80% від випуску.

На виконання завдань держави щодо забезпечення впровадження процесу інклюзивного навчання з 1 вересня будуть відкриті 5 класів із такою формою навчання (ЗНЗ № 10, 18, 24, 30).

Станом на 1 вересня 2014 року в дошкільних навчальних закладах міста будуть функціонувати 536 груп, в яких виховуватиметься 11525 дітей. Також із 1 вересня планується відкриття двох додаткових груп у дошкільних закладах № 10, 66.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини