Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 09:43:10

В Чернігові судді організували щорічну школу для студентів

25.07.2014   07:35Агенцiя

Протягом місяця студенти старших курсів юридичних факультетів проходили стажування на базі практики Апеляційного суду Чернігівської області, побували також у районних, окружному адміністративному та господарському судах.

Відбувся перший випуск Літньої школи юридичної практики. Планується, що Літня школа працюватиме щороку.

Робота проходить за особистої підтримки голови апеляційного суду Чернігівської області С.Р. Тагієва та базується на професіоналізмі та ентузіазмі суддів та працівників апаратів. Додаткові бюджетні кошти на Літню школу юридичної практики не залучалися.

Зі стажистами було опрацьовано більше двадцяти тем, серед них „Державна установа та державна служба”, „Службові обов’язки працівників судів”, „Поведінка у кризових ситуаціях”, „Робота системи відеоконференцзв”язку”, „Фіксація процесу технічними засобами”, „Організація роботи канцелярії”, „Підготовка справи до розгляду” тощо. Стажисти були присутніми у судових засіданнях, працювали в архівах.

Для них також була проведена зустріч з суддями, які висвітлили питання судової практики у деяких категоріях справ, а також з прокурором та адвокатом. Для проведення тренінгу з конфліктології була запрошена голова Асоціації сприяння розвитку судового адміністрування Какауліна О.В.

Голова апеляційного суду Садіг Тагієв, підсумовуючи, зазначив, що був приємно здивований тим великим прагненням до знань та бажанням щодня вдосконалюватись, яке продемонстрували стажисти. Саме за такими молодими людьми – майбутнє нашої держави, зазначив він. Як нагороду від голови суду випускники отримали екскурсію Черніговом, яка стала особливо доречною, оскільки серед стажистів були студенти з інших областей.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини