Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 18:50:13

Актуальні зміни законодавства – платникам податків

19.07.2014   13:26Агенцiя

17 липня, для платників податків Чернігівського району у приміщенні НАСК „Оранта” відбувся семінар, на якому розглянуто новації податкового законодавства.

На семінарі були присутні підприємства та організації району, головні бухгалтери сільських рад. Під час заходу особливо активно обговорювався порядок впровадження у дію антикризових змін у законодавстві, оподаткування операцій з продажу казначейських сертифікатів «Військові»

Відкриваючи семінар, перший заступник начальника Чернігівської ОДПІ Тетяна Сосімович, відзначила «Антикризове законодавство запроваджується для створення передумов для економічного зростання у нашій державі, саме тому актуальні зміни не повинні залишитися поза увагою платників податків».

Зокрема, під час заходу фахівцями Чернігівської ОДПІ були висвітлені зміни ставок екологічного податку, збору за спеціальне використання води та порядку сплати орендної плати за землю та порядку сплати за користування надрами. На часі триває сплата громадянами земельного податку, тому окрему увагу приділили саме платі за землю та орендній платі громадян. Також було розглянути питання сплати єдиного соціального внеску та переваги подання звітності засобами телекомунікаційного зв’язку. З метою легалізації доходів населення, недопущення бідності, роботодавцям було повідомлено про недопущення виплат зарплат «у конвертах» та порушення норм податкового законодавства.

Слід відзначити, що традиційно до участі у семінарі долучилися представники Пенсійного фонду у Чернігівському районі, Чернігівського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів та Чернігівської міжрайонної виконавчої дирекції фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності.

Так, фахівці Пенсійного фонду в Чернігівському районі, розповіли про такі актуальні питання, як виплата пенсій особам, які переселилися з Донецької та Луганської областей, порядок видачі пенсійних посвідчень та страхових свідоцтв про загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Заступник начальника відділу по роботі з громадськістю та роботодавцями Чернігівського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів Любов Ковтун повідомила про питання реєстрації та порядок подання звітності до відділення Фонду, відповіла на багато запитань роботодавців щодо особливостей працевлаштування інвалідів.

Триває пора відпусток та літніх канікул, тому присутні зацікавилися можливістю дитячого оздоровлення влітку 2014 року, про яке розповіла спеціаліст 1 категорії Чернігівської міжрайонної виконавчої дирекції фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності Лисенок Наталії Володимирівни.

Присутні бухгалтери та керівники підприємств озвучити велику кількість запитань та отримали вичерпні відповіді.


Ольга Хмелевська, начальник відділу обслуговування платників податків Чернігівської ОДПІ ГУ Міндоходів у Чернігівській області
 

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.