Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 10:37:06

Стратегічне управління людськими ресурсами як елемент модернізації системи державної служби

17.06.2014   07:43

За програмою постійно діючого семінару в Чернігівському центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів розпочалися заняття для керівників апаратів райдержадміністрацій, керуючих справами, секретарів виконавчих комітетів Чернігівської, Ніжинської, Прилуцької, Новгород-Сіверської міських рад.

Навчання триватиме з 16 по 18 червня 2014 р. У відкритті заходу взяв участь директор центру Володимир Бойко.

Під час навчання обговорюватимуться засади децентралізації державної влади, реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні; значення Конституції України у розбудові демократичної незалежної держави та її консолідуюча роль у розвитку в Україні громадянського суспільства; нормативно-правове забезпечення державної служби України та нормотворча діяльність місцевих державних адміністрацій у процесі прийняття управлінських рішень.

В контексті цього учасники семінару звернуть увагу на виконавчу владу як складову державного управління, критерії ефективності роботи органів влади та питання їх відкритості в контексті законодавства про доступ до публічної інформації.

Далі йтиметься про удосконалення системи контролю за виконанням завдань, визначених актами і дорученнями Президента України, Кабінету Міністрів України, розпорядженнями та дорученнями голови обласної державної адміністрації та станом реагування на запити, звернення, листи депутатів усіх рівнів; зміни в антикорупційному законодавстві України; розвиток кадрового потенціалу державної служби; організацію військового обліку та бронювання військовозобов’язаних і призовників в органах виконавчої влади та місцевого самоврядування.

На практичному занятті увага акцентуватиметься на засадах мовної культури державного службовця та посадової особи місцевого самоврядування.
 

Останні новини Чернігівщини

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:13

Протягом минулої доби зареєстровано 2 пожежі.

 Завдали мільйонних збитків сфері оборони: на Чернігівщині слідчі поліції повідомили про підозру організованому злочинному угрупованню

Завдали мільйонних збитків сфері оборони: на Чернігівщині слідчі поліції повідомили про підозру організованому злочинному угрупованню 09:11

Поліцейські викрили керівників квартирно-експлуатаційного відділу одного з військових гарнізонів Чернігівщини, які організували схему привласнення бюджетних коштів на закупівлі матеріальних цінностей для військових частин за завищеними цінами.