Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 11:24:32

Підготовка кадрів та підвищення кваліфікації працівників у 2013 році. ДОВІДКА

12.05.2014   08:01

Для забезпечення економіки висококваліфікованими кадрами існує необхідність здійснення підготовки та підвищення професійного рівня працівників.

У 2013 р. на підприємствах, в установах та організаціях області (з кількістю найманих працівників 10 осіб і більше) кількість працівників, які проходили професійне навчання та підвищення кваліфікації, склала 8,9% від облікової кількості штатних працівників.

При цьому професійну підготовку та перепідготовку отримали 2,2 тис. осіб, або лише 1% облікової кількості штатних працівників. Більше половини з них – це працівники підприємств промисловості (57,8% від усіх навчених новим професіям).

Основною формою навчання працівників була їхня професійна перепідготовка безпосередньо на виробництві (66,9%).

Серед тих, хто пройшов навчання з підготовки та перепідготовки, чоловіків було у 2,3 раза більше, ніж жінок.

Підвищення кваліфікації за різними формами навчання за рік пройшли 17,1 тис. осіб, або 7,9% облікової кількості штатних працівників, 16 осіб навчалися за кордоном.

Понад дві третини працівників підвищили кваліфікацію в навчальних закладах. Найвищим цей показник був у видах діяльності, які традиційно залучають працівників високого кваліфікаційного рівня, зокрема, в освіті – 95,9%.

Переважна кількість працюючих, котрі підвищували кваліфікацію безпосередньо на робочому місці, – працівники промисловості (43,1% всіх навчених на виробництві).

Серед працівників, які підвищили кваліфікацію, переважали жінки (56,4%), а за професійними групами – професіонали та фахівці (59,7% від загальної кількості навчених).

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини