Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 17:22:38

"Реформування місцевого самоврядування відбувається в умовах єднання України"

16.04.2014   12:56

15 квітня в Чернігівській обласній раді відбулася зустріч голови обласної ради Миколи Звєрєва з сільськими головами, які навчаються в Чернігівському центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації за програмою тематичного короткотермінового семінару «Нові санітарні та фітосанітарні норми України, питання охорони навколишнього середовища».

За «круглим столом» обговорювалося питання «Місцеве самоврядування як фактор демократизації суспільства».

Звертаючись до присутніх, Микола Звєрєв, перш за все, подякував за витримку і ту роботу, яку вони проводять у своїх територіальних громадах.

Керівник обласної представницької влади розповів про свою участь у вчорашньому засіданні Конституційної комісії у Верховній Раді України, яку провів в.о. обов’язки Президента України Олександр Турчинов, на якій обговорювалися нагальні питання функціонування місцевого самоврядування.

- Якби в державі було вчасно проведено реформу, - зазначив Микола Звєрєв, - ми не мали б таких наслідків, які маємо сьогодні. Це - передача реальної влади на місця, і найголовніше – фінансова самодостатність регіонів і територіальних громад.

Відомо, що Уряд вже схвалив Концепцію реформування місцевого самоврядування. І саме зараз наступив час, коли її треба реалізовувати, - підкреслив голова обласної ради.

В тому числі Микола Звєрєв розповів про роботу Консультативно-дорадчої ради з питань місцевого самоврядування при голові обласної ради, яка вже має перші напрацювання, про які буде повідомлено на наступному її засідання 17 квітня.

Зокрема, на дев’ятнадцятій сесії обласної ради депутатами підтримано Звернення до Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України щодо запровадження в Чернігівській області пілотного проекту по реформуванню місцевого самоврядування.

Ключовими в ньому є прийняття змін до Конституції України, без яких, фактично, не можливо розпочати реформу. На жаль, не всі політичні сили, бажають передачі повноважень з центру на місця. Тому необхідно об’єднати всі зусилля і прискорити процес реформування місцевого самоврядування.

Також голова обласної ради Микола Звєрєв акцентував увагу на двох законопроектах «Про право територіальних громад на об’єднання» і «Про співпрацю територіальних громад», якими надається право сільським, селищним міським територіальним громадам укладати договори про співробітництво.

Під час зустрічі з керівниками громад голова обласної ради розповів також про новостворене комунальне підприємство «Консалтинговий центр «Сіверщина» Чернігівської обласної ради». Його діяльність спрямована на впровадження інвестиційних проектів, інноваційних програм і механізмів для забезпечення економічного та соціального розвитку територіальних громад.

- Ми готові все витримати і зробити, аби тільки не було війни, забезпечити мир, спокій і боронити наші кодони. Заради цього слід забезпечити якнайшвидше проведення реформи місцевого самоврядування. Дивлячись на останні події в південно-східних областях України, ми повинні, насамперед, не допустити подібного. Необхідно надати право людям на місцях приймати самостійні рішення. І в такому випадку ми зможемо забезпечити мир і спокій на нашій землі, - наголосив на завершення свого виступу керівник обласної ради та відповів на чисельні запитання учасників «круглого столу».
 

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини