Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 10:24:11

Політика не стали на заваді науковцям

28.03.2014   08:54Агенцiя

Обласний педагогічний ліцей обдарованої сільської молоді провів міжнародну конференцію «Інноваційний вимір сучасних загальних навчальних закладів». Одним із організаторів стала Національна академія педагогічних наук України.

Головне завдання в реформуванні освіти – зробити її більш сучасною, вчителя – більш мобільним і готовим до змін. Завдання школи тепер полягає не стільки в підготовці дитини до вступу у виш, як це було раніше, а навчити її жити в тих умовах, які створює світ, вміти розкривати здібності там, де є на те можливість. Освіта має відповідати вимогам часу, переконана начальник відділу Інституту інноваційних технологій і змісту освіти МОН України Світлана Кириленко.

Захід відвідали науковці з сусідніх країн. Російські вчені кажуть — різниця в ставленні до педагогіки між нашими країнами існує. Зокрема, в них немає аналогів такого закладу, як педагогічний ліцей для обдарованої молоді. Так член-кореспондент Російської академії освіти Анатолій Цирульников стверджує, що подібних закладів освіти, як наш педагогічний ліцей, в Росії немає. Тож вони мають бажання перейняти наш досвід.

Гості глибоко занепокоєні політичною ситуацією, що склалася між нашими державами. «Громадянам Росії соромно за владу. З українськими вченими ми співпрацюватимемо незалежно від політичної ситуації, навіть в «обхід» влади.» — говорить директор «Агентства освітнього співробітництва» Андрій Русаков.

Тож, як бачимо, політичні зміни не заважають науковій співпраці. Великою мірою через те, що сучасні науковці — люди обізнані, справедливі й мислять не заангажовано.


http://chodtrk.com.ua/?p=14016

Останні новини Чернігівщини

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

Новгород-Сіверські поліцейські розшукали та повернули додому зниклу неповнолітню 09:36

16 квітня до поліції надійшло повідомлення від жительки Семенівської громади про зникнення її 16-річної онуки.

На Чернігівщині поліцейські вилучили незаконну зброю та вибухівку 09:34

В ході санкціонованого обшуку в господарстві мешканця одного з сіл Чернігівського району слідчі поліції Чернігівщини спільно з оперативниками регіонального Управління стратегічних розслідувань вилучили незаконну гладкоствольну зброю, ручну гранату із запалом до неї, запас тротилу та набоїв.

19 квітня у Чернігові День жалоби

19 квітня у Чернігові День жалоби 09:30

ДЕНЬ 786 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 786 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини