Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 15:10:20

На Чернігівщині відбувся освітній захід за участі світового експерта з тваринництва

26.03.2014   15:38Агенцiя

24 березня у Чернігівській обл., с.Красносільське відбувся освітній семінар від групи компаній «Агровет Атлантик» на тему: «Як виростити високопродуктивну корову з Вашої телички: сучасні світові тенденції у вирощуванні ремонтного молодняку».

Семінар провів міжнародний експерт з 20-річним досвідом, технічний директор із ВРХ (великої рогатої худоби) групи компаній «Агровет Атлантик» Пітер ван Дорен (Нідерланди). За свою кар’єру він консультував тисячі фермерських господарств у близько 30-ти країнах на п’яти континентах.

На семінарі Пітер ван Дорен розглянув такі теми:

•       Розвиток рубця: крохмаль – друг чи ворог;
•       Як запобігти зниженню середньодобових приростів після зняття з випойки;
•       Який фураж є найкращим для ваших телят.

«Корова – це пазл. Якщо його правильно складати з перших тижнів народження теляти, через 2 роки ви отримаєте здорову, високопродуктивну корову, яка покаже хороший результат» - прокоментував Пітер ван Дорен в ході семінару.

Також експерт з тваринництва зазначив, що найважливішим у розвитку телят є годівля в перші 8 тижнів життя. В цей період потрібно годувати молодняк не тільки добре, але й правильно, дотримуючись перевірених технологій.

Правильне годування ремонтного молодняку:

•       0-4 тижні  – ні в якому разі не можна давати корми
•       4-8 тижнів – можна розпочинати годівлю якісним сіном
•       8-й тиждень – розпочинаємо годувати кормами та комбікормами

Пітер ван Дорен: «Якщо ви вважаєте, що потрібно економити на годівлі телят, то через деякий час ви заплатите набагато більше. Інвестуючи у молодняк з першого тижня народження, ви інвестуєте у майбутнє вашого господарства. Старт вирішує майбутнє!».

В рамках заходу слухачі семінару завітали на ферму по вирощуванню ремонтного молодняку в с.Стрільники, де відбулося закріплення теоретичних знань на практиці.

Семінар відвідали зоотехніки, ветеринари, фермери, керівники та власники господарств Чернігівської та Сумської області.

Семінар у Чернігівській області став пілотним заходом з циклу освітніх семінарів, запланованих групою компаній «Агровет Атлантик» на 2014 рік в рамках загальнонаціональної програми підвищення кваліфікації вітчизняних фахівців з ВРХ та свинарства.

Завдяки освітній програмі ГК «Агровет Атлантик» протягом 2014 року фермери з різних областей України отримають можливість обмінятися досвідом з  провідними міжнародними  експертами компанії, розширити свої знання, дізнатися про світові тенденції  та застосувати отриману інформацію на практиці для досягнення найкращих результатів на своєму господарстві та у своєму регіоні.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини