Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 20:17:00

Підбито підсумки ІV обласного конкурсу дитячої літературної творчості "Хай весь світ дивують нині діти неньки України"

13.03.2014   08:15Агенцiя

Підбито підсумки ІV обласного конкурсу дитячої літературної творчості "Хай весь світ дивують нині діти неньки України",він вкотре довів, які в нас талановиті діти.

На конкурс надійшло понад 200 творчих робіт дітей і підлітків з усієї Чернігівщини – різноманітних за темами, жанрами.

Рік 200-річчя від дня народження Т.Г.Шевченка надихнув багатьох учасників на вірші, нариси, есеї, роздуми про великого поета, діти висловлювали свої думки, міркування – іноді наївні, прямолінійні, проте щирі, відверті. Є юні автори, що не вперше беруть участь в цьому конкурсі, з кожним роком вони дорослішають, теми обирають більш серйозні, не боючись висловити свою думку.

Вразив неординарністю думок «Щоденник» Наталі Жмаки (8 кл.) із с.Переволочна Прилуцького району «Мій Шевченко» – її робота посіла І місце в старшій групі в номінації «Проза».

Юний автор Олександр Латишев (9 кл.) із Щорса не вперше дивує своїми глибокими психологічними оповіданнями – цього разу його оповідання «Заєнька» про своїх однолітків здивувало вмінням просто і цікаво зобразити драматичний епізод життя підлітка – він поділив І місце в номінації «Проза» з Наталією Жмакою.

Заслуговують на увагу і оповідання Прилипко Олександра з м.Козелець «Мій вчитель», присвячені пам’яті улюбленого вчителя, цей автор не вперше тішить своїми майже дорослими роздумами про сенс життя людини.

В номінації «Поезія» в старшій групі Ярослава Мілько з с.Нехаївка Коропського району своїм віршем «Пам’ять» - таким людяним, теплим викликала зворушливі почуття і заслужено посіла І місце.

Силенок Юлія вірш «Сон» присвятила діалогу з Т.Г.Шевченком – уявному, проте переконливому – журі одноголосно присудило їй І місце в номінації «Поезія».

Багато гарних і добрих слів на адресу юних поетів і прозаїків можна сказати, адже і молодша група теж порадувала своїми літературними доробками.

В номінації «Проза» І місце розділили Денис Єременко (6 кл., с.Хотинівка Носівського району) за чудову казку «Стоїть явір над водою…» та Вікторія Качкарда (5 кл., смт.Куликівка) за світлу ліричну казку «Лілеї кохання».

В номінації «Поезія» в молодшій групі І місце вибороли Денисенко Марина (6 кл., м.Ніжин) за вірш «Вірний син землі» та Плитник Дарина (6 кл., м.Сосниця) за світлий поетичний етюд «Осінь».

Діти пишуть і про справжню дружбу, і про рідну Україну, і про навколишню природу. А іноді дитячих сердець торкнеться чорне крило суму і журби, що опалює спогадами дідусів, бабусь – тема голодомору. Діти розмірковують про долі своєї країни, про близьких людей. Серед усіх гарячих тем на чильному місці наш геніальний поет, художник Тарас Григорович Шевченко – через 200 років від дня народження і сьогодні наш геній допомагає нам своїм натхненним словом , навчає наших талановитих юних літераторів любити Батьківщину так, як любив її наш великий Кобзар.

Поважне журі конкурсу, яке очолює Т.Пакалюк, відома чернігівська письменниця, члени журі, знані чернігівські літератори – голова обласного відділення Національної спілки письменників України Конечна О., кавалер ордена княгині Ольги, авторка знаменитої «Козачки» Н.Галковська, відомий чернігівський письменник, головний редактор журналу «Літературний Чернігів», популярна дитяча письменниця А.Сокол пропускають через своє серце, душу кожний дитячий твір, намагаються, насамперед, знайти достоїнства твору, підказати дитині як цікавіше можна підійти до кожного твору, розкрити певні професійні секрети майстерності.

Твори-переможці, що посіли 1-3 місця традиційно друкуватимуться в окремій збірочці з ілюстраціями юних художників з м. Чернігова та інших міст, зазвичай фінансово це допомагає зробити Чернігівська обласна державна адміністрація.

Всі кращі твори юних літераторів (і заохочувальні 4-6 місця) представлятимуться на сайті ОДБ ім.М.Островського. Інформацію про обласний конкурс дитячої літературної творчості буде розміщено в журналі «Літературний Чернігів».

Ми вітаємо всіх юних поетів і прозаїків з початком активного творчого літературного життя, першими перемогами, успіхами. А тим, хто сьогодні ще не досяг вершин в своїй творчості, щиро зичимо продовжувати слухати своє серце, розум, почуття і писати - мрії збуваються. Цей пишний сад дитячих мудрих пісень ще розквітне і порадує рясним врожаєм творчих здобутків. Ми віримо в це !

Дякуємо всім юним авторам за творчість, політ фантазій, думок, всім терпіння , успіхів, нових перемог!


http://www.cult.gov.ua/news/pidbito_pidsumki_iv_oblasnogo_konkursu_ditjachoji_literaturnoji_tvorchosti_khaj_ves_svit_divujut_nini_diti_nenki_ukrajini/2014-03-12-4913

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини