Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 16:24:31

Відбувся семінар для представників органів місцевого самоврядування Чернігівщини з питань паспортизації місць видалення відходів

20.02.2014   11:12Агенцiя

Через численні зміни в природоохоронному законодавстві України, в тому числі в сфері поводження з відходами, виникнення численних запитань власників місць видалення відходів (далі - МВВ) про їх паспортизацію, виникла потреба фахових роз'яснень щодо застосування нововведень.

18 лютого в Департаменті екології та природних ресурсів Чернігівської облдержадміністрації відбувся семінар для голів сільських рад нашої області з питань поводження з відходами. Керівництво Департаменту та спеціалісти відділу регулювання водних ресурсів, атмосферного повітря та відходів роз’яснили присутнім про ведення реєстру місць видалення відходів, що відповідає ст. 28 Закону України «Про відходи», з метою повного обліку та опису функціонуючих, закритих та законсервованих місць видалення відходів, їх якісного і кількісного складу, а також здійснення контролю за впливом відходів на навколишнє природне середовище та здоров'я людей.

На даний час єдиним документом, який регламентує ведення реєстру є порядок, визначений Постановою Кабінету Міністрів України № 1216 від 3 серпня 1998 року «Про затвердження Порядку ведення реєстру місць видалення відходів». Включенню до реєстру підлягають усі місця видалення відходів (ті, що функціонують, закриті, законсервовані тощо). На кожне МВВ, відповідно до Інструкції про зміст і складання паспорта місць видалення відходів, власником складається спеціальний паспорт, у якому зазначається найменування і код відходів, їх кількісний та якісний склад, походження, а також технічні характеристики і відомості про методи контролю та безпечної експлуатації.

Ці та інші питання були висвітлені екологами представникам органів місцевого самоврядування з Корюківського, Чернігівського, Борзнянського та Менського районів. Надані вичерпні відповіді на всі запитання присутніх.

Започаткована Департаментом низка семінарів буде продовжена і надалі, що спільними зусиллями допоможе районним державним адміністраціям, міським та селищним радам покращити становище у сфері поводження з відходами, сприятиме мінімізації шкідливого впливу антропогенної діяльності на довкілля, очищенню територій від відходів; поступовій мінімізації утворення відходів; скороченню площ земельних ділянок, відведених під захоронення та накопичення відходів на території нашої області.


Департамент екології та природних ресурсів Чернігівської облдержадміністрації
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини