Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 07:28:31

На Чернігівщині прийнято програму оздоровлення для застрахованих осіб на 2014 рік

11.01.2014   11:17Агенцiя

На засіданні правління Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, яке відбулося у м. Києві 20 грудня 2013 року, було затверджено програму щодо відновлення здоров’я застрахованих осіб і членів їх сімей Чернігівського обласного відділення Фонду (постанова № 59).

Раніше цю програму було схвалено рішенням правління відділення Фонду від 5 вересня 2013 року (постанова № 15).

Метою програми відділення є об'єднання зусиль Фонду, страхувальників та застрахованих осіб щодо зміцнення та підтримання належного рівня здоров’я працюючих, продовження тривалості їх активного життя, забезпечення гармонійного розвитку дітей та підлітків, створення умов для зменшення рівня захворюваності з тимчасовою втратою працездатності та, відповідно, зменшення витрат із бюджету Фонду на оплату листків непрацездатності. Для фінансування програми бюджетом відділення Фонду на 2014 рік передбачено кошти в сумі 64,6 млн. грн.

На придбання путівок до санаторно – курортних закладів спрямовується 39,5 млн. грн. (у тому числі 3,4 млн. грн. на придбання путівок до реабілітаційних відділень санаторіїв). Це дасть змогу направити на санаторно-курортне лікування близько 6,5 тисяч застрахованих осіб і членів їх сімей. Розподіл путівок проводиться виконавчою дирекцією відділення Фонду згідно заявок міжрайонних та міської виконавчих дирекцій, складених на підставі звернень страхувальників та застрахованих осіб. На санаторно – курортне лікування першочергово направляються диспансерні хворі та часто і тривалохворіючі особи відповідно до висновків закладів охорони здоров’я.

Для проведення часткового фінансування санаторіїв-профілакторіїв за рахунок коштів Фонду передбачено 1,5 млн. грн., в тому числі: 0,8 млн. грн. для оздоровлення 650 студентів денної форми навчання Чернігівського національного педагогічного університету імені Т.Г. Шевченка в санаторії-профілакторії «Юність» та 0,7 млн. грн. для оздоровлення 600 осіб в санаторії-профілакторії Чернігівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені   К.Д.Ушинського.

З метою вирішення питання поліпшення здоров’я, збільшення кількості оздоровлених дітей та максимального охоплення оздоровленням дітей шкільного віку в дитячих закладах направляється 21,2 млн. грн.: для часткового фінансування оздоровлення дітей – 4,1 млн. грн. та для закупівлі путівок до дитячих закладів оздоровлення за повну вартість – 17,1 млн. грн. Планується оздоровити більше 9 тисяч дітей застрахованих осіб області.

На придбання дитячих новорічних подарунків та забезпечення ними дітей застрахованих осіб області виділяється майже 2,4 млн. грн.

Очікується, що виконання програми дасть можливість: забезпечити  лікуванням та оздоровленням згідно медичних показань майже 8 тисяч застрахованих осіб та членів їх сімей (в тому числі 650 студентів); оздоровити в дитячих  закладах оздоровлення більше 9 тисяч дітей; придбати понад 93 тисячі дитячих новорічних подарунків для дітей застрахованих осіб.
За рахунок проведення заходів, направлених на поліпшення та зміцнення здоров’я застрахованих осіб і членів їх сімей, планується зменшити рівень захворюваності та тимчасової втрати працездатності серед зазначеної категорії населення.

Прес–служба виконавчої дирекції обласного відділення Фонду

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини