Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 01:46:46

Студент ЧНТУ переміг в конкурсі наукових робіт "Сталий розвиток за участі місцевих громад"

30.12.2013   16:06Агенцiя

Одні студенти здобувають перемоги у спортивних змаганнях, інші презентують свої творчі здібності на художніх виставках, а треті – стають призерами наукових конкурсів.

Одним із таких призерів є студент 5 курсу Бречко Єгор (гр. СР-091, факультет соціальної роботи). Єгор активно переймається проблемами сталого розвитку, а тому на весні 2012 року став членом дебатного клубу «Сталість на радість!», який функціонує в стінах нашого університету.
Після декількох дебатних «поєдинків» він увійшов до числа учасників команди, яка представляла наш університет і місто Чернігів на Всеукраїнських студентських дебатах зі сталого розвитку, що проходили 30 квітня – 01 травня 2013 року в Сумах. Захід було організовано за підтримки проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду».

По закінченню довготривалих змагань між 12 командами з різних куточків України, команда ЧНТУ зайняла перше місце. Переможців було нагороджено призами – сертифікатами переможців та електронними книжками Kindle.

Після повернення з перемогою до Чернігова, Єгор продовжив займатися питаннями сталого розвитку і взяв участь у ІІ Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт з тематичного напряму «Сталий розвиток за участі місцевих громад», який організовувався Європейським Союзом та Програмою розвитку ООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду».

Університет співпрацює з проектом з 2011 року та за підтримки ректора університету, Сергія Миколайовича Шкарлета, студентами і викладачами було реалізовано низку освітніх та соціальних ініціатив в рамках Декади ООН на підтримку освіти в інтересах сталого розвитку (Дні сталого розвитку, 3 науково-практичні конференції з проблем сталого розвитку суспільства та соціальної роботи, низка волонтерських проектів, спрямованих на соціальний розвиток місцевої громади, благодійні акції).
Наукова робота Бречка Єгора на тему «Досвід впровадження ідей сталого розвитку в освітній процес Чернігівського державного технологічного університету» (науковий керівник – Сила Т.І., канд.психол.наук, доцент) здобула перемогу, а Єгор отримав цінний подарунок – планшетний комп’ютер Asus.

Єгор планує не зупинятися на досягнутому і продовжує цікавитися соціальними вимірами сталого розвитку, активно долучає інших студентів до обговорення та вирішення такої важливої проблеми як досягнення сталості в сучасному українському суспільстві.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.