Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 18:03:42

Володимир Хоменко: "Ми системно працюємо над створенням оптимальних умов для формування особистості кожної дитини"

17.12.2013   14:15

На цьому голова облдержадміністрації Володимир Хоменко наголосив під час відкриття дошкільного навчального закладу «Перлинка» у с. Брусилів Чернігівського району.

Дитячий садок, розрахований на 20 місць, відремонтовано за кошти районного та сільського бюджетів. У ньому створені всі умови для всебічного розвитку та виховання дітей, підготовки їх до школи.

Як підкреслив очільник області, серед основних напрямів, над якими працюють місцеві органи влади – реалізація завдань, визначених у нових соціальних ініціативах Президента України Віктора Януковича «Діти – майбутнє України».

«Першочергову увагу в побудові нової системи соціальної роботи Глава держави приділяє підвищенню ефективності діяльності місцевих органів влади щодо забезпечення прав дитини; реалізації права дитини на виховання в сім’ї, збільшенню охоплення дітей дошкільною та позашкільною освітою», - підкреслив Володимир Хоменко.

Завдяки програмно-цільовому підходу вдалося зробити конкретні кроки на шляху до забезпечення якості та доступності дошкільної освіти.

В області ведеться системна робота по реалізації обласної цільової Програми розвитку дошкільної освіти на 2011-2017 роки.

Тільки за 2012-2013 роки у селах і містах області розпочали роботу 28 дитячих садків – новозбудованих або відновлених раніше закритих закладів. Додатково відкрито 33 групи на базі діючих дитячих садків. Всього ж за час дії Програми в області відкрито 55 дошкільних навчальних закладів, а відсоток охоплення дітей дошкільною освітою нині становить 87%.

«Темпи, які ми взяли по облаштуванню дитячих садків, нас задовольняють, отже є підстави говорити про те, що програму по 100% охопленню дітей Чернігівщини дошкільним вихованням ми виконаємо у найближчий час», - зазначив голова облдержадміністрації.

Після урочистого відкриття керівник області ознайомився з матеріально-технічною базою дошкільного навчального закладу «Перлинка», оглянув кімнати, поспілкувався з вихователями та подарував садочку телевізор.

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.