Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 12:31:05

Міліціонерів навчали дотриманню прав людини

14.12.2013   11:10

Саме про дотримання прав і свобод громадян в діяльності міліції в сучасних умовах йшлося під час заняття в системі службової підготовки співробітників Управління УМВС України в Чернігівській області.

В його проведенні прийняла участь голова Громадської ради при УМВС України в Чернігівській області, директор благодійної організації «Чернігівський жіночий правозахисний центр» Алла Лепеха.

Алла Григорівна підкреслила, що права людини - громадянські, політичні, економічні, соціальні, культурні - не даруються державою, а належать кожному від народження. Вони - основа людського існування і розвитку, а тому не мають кордонів.

Боротьба за ці права, які є універсальними, неподільними, взаємозалежними та взаємопов'язаними, потребує чіткої громадянської позиції і патріотизму, небайдужості й принциповості, розуму та серця.

Визнання, дотримання та захист прав і свобод людини не є внутрішньою справою тієї чи іншої країни. Права людини не мають кордонів.

Як відзначив тимчасово виконуючий обов'язки начальника сектору зв'язків з громадськістю УМВС Борис Коновченко, міжнародний День прав людини, який відзначається 10 грудня, пов'язаний із датою ухвалення ООН Загальної декларації прав людини - одного з головних джерел права в галузі прав людини, який містить каталог основних гарантій та свобод, якими наділені від народження і до смерті усі, хто відноситься до людського роду.

Правоохоронці переглянули відеофільм, присвячений захисту прав неповнолітніх, який викликав жваве обговорення в залі. Присутні також обговорили стан дотримання прав людини та основоположних свобод в Чернігівській області та рекомендації щодо покращення ситуації.

На думку правозахисника, в регіоні ще є проблеми в захисті прав безробітних, дотриманні тендерної рівності, захисті прав вразливих верств населення, протидії дискримінації та ксенофобії. Навчання завершилося обговоренням планів про подальшу співпрацю громадських правозахисних організацій та правоохоронців.

Останні новини Чернігівщини

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.