Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 09:40:19

У ІІ етапі конкурсу Національного проекту «Відкритий світ» візьмуть участь 124 школи Чернігівщини

09.11.2013   13:15

8 листопада в актовій залі ліцею № 15 міста Чернігова відбулась презентація конкурсу Національного проекту «Відкритий світ», за умовами якого українські школи безкоштовно отримають сучасне комп’ютерне обладнання.

У заході взяли участь в. о. заступника голови Чернігівської облдержадміністрації Юрій Музика, секретар міської ради Олег Шеремет, начальник управління освіти і науки облдержадміністрації Анатолій Заліський, начальник управління освіти міської ради Володимир Купріяненко, директор ліцею Олена Жовтопляс, педагоги, школярі та представники місцевих засобів масової інформації.

Мультимедійні комплекси, сучасні комп’ютери для вчителів, цифрові лабораторії з фізики, хімії, історії, географії та біології -  таке сучасне інтерактивне обладнання до кінця поточного року отримають 2000 шкіл України в рамках реалізації ІІ етапу національного проекту «Відкритий світ». Про це повідомила менеджер освітніх проектів Олеся Дерябіна. За її словами, для цього необхідно лише взяти участь у конкурсі. Серед критеріїв відбору - школа повинна бути підключена до мережі інтернет, відповідна підготовка вчителів до роботи з сучасним обладнанням, також достатня наповненість учнями 6-8 класів. Крім того, для участі у конкурсі необхідно відзняти відеоролик про школу, розмістити його на відео-ресурсі та обов’язково у заявці вказати посилання на нього. Заявки приймаються до 17 листопада, а вже 26 листопада будуть оголошені результати цього конкурсу.

О. Дерябіна також нагадала, що в рамках реалізації І етапу нацпроекту 54 школи по всій території нашої країни вже отримали сучасне цифрове обладнання. Серед них і ліцей №15 м. Чернігова та Прилуцька спеціалізована школа І-ІІІ ст.№6.  До кінця року відповідно до рішення Президента України Віктора Януковича учасниками проекту стануть ще 2000 шкіл, а всі інші школи України будуть обладнані сучасної технікою до кінця 2015 року.

«Головне те, що в результаті реалізації цього проекту кожен учень, незалежно від того, в якій школі він навчається, зможе отримати якісну та сучасну освіту», - прокоментував секретар міської ради Олег Шеремет.

В.о. заступника голови облдержадміністрації Юрій Музика під час презентації ІІ етапу Національного проекту «Відкритий світ» зазначив: «Освічені люди, кваліфіковані кадри є основним багатством і запорукою перспективного розвитку нашої держави. Серед основних завдань Нових соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича «Діти – майбутнє України» на чільному місті – створення гідних умов для повноцінного та всебічного розвитку кожної дитини».

За його словами, формуванню сучасного електронно-інформаційного навчального середовища системи загальної середньої освіти, створенню необхідних умов для забезпечення рівного доступу учнів до новітніх інформаційно-комунікативних технологій сприяє реалізація національного проекту «Відкритий світ».

На сьогодні, своє бажання та готовність брати участь у ІІ етапі проекту виявили 124 школи Чернігівщини.

В.о заступника голови облдержадміністрації висловив впевненість, що більшість шкіл-учасниць області стануть переможцями та отримують сучасне обладнання.

 

Останні новини Чернігівщини

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців 08:37

У рамках державної програми «єВідновлення» компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців.

16 квітня: цей день в Україні і світі

16 квітня: цей день в Україні і світі 08:32

ДЕНЬ 783 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 783 RUSSIAN AGRESSION

Прокуратура на захисті інтересів держави у сфері охорони і збереження територій та об’єктів природно-заповідного фонду в умовах воєнного стану 17:11

Козелецькою окружною прокуратурою встановлено порушення інтересів держави під час використання земель природно-заповідного та лісового фондів, а саме земель регіонального ландшафтного парку «Міжрічинський», який є одним із найбільших природних парків України за площею – майже 79 тис. га та розташований на півночі країни між річками Дніпром та Десною на території Чернігівської області.

Ритм сучасності — проєкт “Jazz-Куліса” 17:07

13 квітня 2024 року бенд “BissQuit” знову зустрівся з шанувальниками джазу в межах проєкту “Jazz-Куліса”. В єдиному творчому просторі — на сцені Чернігівського обласного філармонійного центру — музиканти і глядачі разом поринули в атмосферу музики, що вивільняє зазвичай втаємничені емоції в кожного причетного до неї.

Презентація монографій, присвячених історії Батурина і Глухова 16:47

11 квітня у читальному залі Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових у межах чергового засідання клубу «Краєзнавець» відбулася презентація монографій, присвячених історії двох столиць часів Гетьманщини – Батурина і Глухова.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини