Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 08:31:06

Відбулась творча зустріч науковців та освітян Чернігівської області "Видатні українці Т.Г. Шевченко і В.О. Сухомлинський у творчій діяльності освітян Чернігівщини"

04.10.2013   12:56Агенцiя

У рамках відзначення 200-річчя від дня народження Т.Г. Шевченка та 95-річчя – В.О. Сухомлинського, відбулась творча зустріч науковців та освітян Чернігівської області, студентів технологічного факультету ЧНПУ імені Т.Г. Шевченка з педагогічним колективом і учнями Тростянецької ЗОШ І-ІІІ ступенів Ічнянської районної ради. Тема конференції: «Видатні українці Т.Г. Шевченко і В.О. Сухомлинський у творчій діяльності освітян Чернігівщини».

Розпочали зустріч учні Тростянецької  школи. Вони представляли свій навчальний заклад в піснях і віршах. Науково-практична  конференція проходила у жвавій діалогічній формі. Виступали і  вчителі шкіл Ічнянського району, які поділились своїм педагогічним досвідом втілення у життя ідей В.О. Сухомлинського та Т.Г. Шевченка, і науковці Чернігівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти ім. К.Д. Ушинського, і Чернігівського національного педагогічного університету імені Т.Г. Шевченка, відображаючи сучасні погляди на освітній процес. Яскравим був виступ "Кобзаря" сучасності – Василя Буденного. Поет зачитав присутнім свої нові вірші, в яких розкриваються гострі соціальні питання незалежної України. Завершилась конференція вітанням учасників творчої зустрічі з Днем працівників освіти від студентів технологічного факультету.

Після проведення конференції  вчителі й учні мали змогу ознайомитись з різними видами декоративно-прикладного мистецтва на майстер-класах з художньоьго щеплення деревини, аплікації соломою, петриківського розпису, торцювання, лозоплетіння, створення ляльки-мотанки, квілінгу і техно-арту. Учні та вчителі залишились у захваті не лише від наших талановитих майстрів, а й від виставки творчих робіт викладачів і студентів технологічного факультету. Наостанок педагогічний колектив школи влаштував цікаву екскурсію по чарівному осінньому Тростянецькому дендропарку, де всі мали змогу насолодитись красою природи рідного краю.

Урочистим завершенням творчої  зустрічі в Тростянецькій школі  було відправлення листа-привітання учасникам  ХХ Всеукраїнських педагогічних читань, присвячених 95-річчю з Дня народження В.О. Сухомлинського, що відбулися 27-28 вересня в місті Кіровограді та селі Павлиші.


Григорій  Джевага, заступник декана технологічного факультету з виховної роботи

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.