Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 09:45:41

Відбувся семінар "Забезпечення ефективності запобігання та протидії проявам корупції на державній службі та службі в органах місцевого самоврядування"

01.10.2013   08:33

Навчання для групи секретарів сільських, селищних, міських рад проходить в Чернігівському Центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів.

30 вересня відбувся короткотерміновий семінар «Забезпечення ефективності запобігання та протидії проявам корупції на державній службі та службі в органах місцевого самоврядування».  Під час лекцій та тематичних зустрічей висвітлювалися соціальні передумови, поняття, сутність корупції в Україні, останні зміни в сучасному антикорупційному законодавстві України (ЗУ «Про засади запобігання і протидії корупції»); система корупційних правопорушень в Україні та особливості відповідальності за вчинення корупційних дій.

З 1 по 4 жовтня триватиме навчання за професійною програмою підвищення кваліфікації (2 сесія). Слухачі розглянуть основні аспекти проекту нового закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування»; організаційно-кадрове забезпечення діяльності органів місцевого самоврядування; практичне застосування Закону України «Про адміністративні послуги в Україні» при наданні адміністративних послуг через Центри надання адміністративних послуг; правове регулювання діловодства, архівної справи, складання номенклатури та формування справ. Секретарі звернуть увагу й на особливості підготовки та прийняття рішень в державному управлінні, питання контролю в державному управлінні; запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом; розвитку лідерства на державній службі та службі в органах місцевого самоврядування; аспекти угоди про асоціацію та зону вільної торгівлі та наслідки укладення для України.

Учасники навчання дізнаються про зміни до законодавства щодо регулювання земельних відносин; особливості ведення погосподарського обліку в сільських і селищних радах; стан призначення державних соціальних допомог у Чернігівській області, оформлення субсидій; військовий облік військовозобов’язаних і призовників в органах місцевого самоврядування.

По завершенню навчання секретарі пройдуть комп’ютерне тестування щодо набутих під час обох сесій знань та отримають сертифікати про підвищення кваліфікації.

Останні новини Чернігівщини

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

Увага! Тимчасові зміни у русі громадського транспорту! 12:27

Тролейбусні маршрути № 10 та №11 тимчасово (до усунення наслідків ракетного удару) не працюватимуть.

Вранці 17 квітня росіяни завдали 3 ракетних ударів по Чернігову. 12:18

"Наразі триває пошуково-рятувальна операція. Зараз вже можу казати про 9 загиблих, вбитих російськими терористами. Більше 20 поранених", - сказав в інтерв'ю телеканалу 1+1 начальник Чернігівської ОВА Вʼячеслав Чаус.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 08:45

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 4 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини