Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 09:19:09

Міліціонери Чернігівщини провели перше заняття у новому навчальному році

03.09.2013   13:51

Міліціонери Чернігівщини провели перше заняття (фото1)День знань, який традиційно відзначається в нашій Державі першого вересня, цього року припав на вихідний день – неділю. То ж, зважаючи на те, що святкова лінійка в органах внутрішніх справ не проводиться, перше заняття в новому навчальному році в УМВС області було заплановано на понеділок – друге вересня.

Управління кадрового забезпечення УМВС в області організувало заняття таким чином, щоб вони пройшли в особливій святковій обстановці. Теми підібрані по важливості та значимості у суспільстві: права людини та патріотизм і відданість своїй країні та своєму обов’язку. На перше заняття були запрошені голова громадської ради при УМВС України в Чернігівській області, директор благодійної організації “Чернігівський жіночий правозахисний центр” Алла Лепеха та почесний громадянин міста Чернігова, ветеран Великої Вітчизняної війни, один з керівників чернігівського обласного пошукового клубу “Пам’ять Перемоги” Герард Кузнєцов.

Міліціонери Чернігівщини провели перше заняття (фото2)Під час свого виступу Алла Григорівна підкреслила, що права людини – громадянські, політичні, економічні, соціальні, культурні – не даруються державою, а належать кожному від народження.

Визнання, дотримання та захист прав і свобод людини не є внутрішньою справою тієї чи іншої країни. Вони – основа людського існування і розвитку, а тому не мають кордонів.

Спираючись на міжнародно-правові стандарти, у 1996 році Верховна Рада України прийняла Конституцію України, в якій зазначено, що утвердження і забезпечення прав і свобод людини є головним обов’язком держави, а головним їх захисником є саме органи внутрішніх справ, про що записано в Законі України “Про міліцію”.

Під час другого виступу головний пошуковець Чернігова розповів присутнім правоохоронцям про історію створення міста над Десною, про видатних людей, які народилися працювали та поховані на території Чернігова. Зі своїх власних спогадів, ветеран розповів про роки Великої Вітчизняної війни та часи гітлерівської окупації нашої країни. Більшу частину виступу Герард Кузнєцов присвятив розповіді про підпільних рух в окупованому Чернігові, його здобутки та втрати.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини