Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 17:27:04

Для вихованців Чернігівської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату пролунав перший дзвоник

02.09.2013   08:10

Свято Першого дзвоника у Чернігівській спеціальній загальноосвітній школі-інтернаті І-ІІІ ступенів вдалося по-особливому радісним та щасливим. Після літніх канікул до закладу з’їхалися вихованці і наповнили його своїм дзвінким сміхом.

На урочистий захід з нагоди Дня знань до школи-інтернату завітали не лише учні, вчителі та батьки, а й поважні гості – перший заступник голови облдержадміністрації Микола Стрілець і директор Департаменту сім’ї та дітей міністерства соціальної політики України Руслан Ковбаса.
Вітаючи присутніх з початком навчального року, Микола Стрілець зазначив, що День знань – це особливе свято. Це день старту нових надій кожної дитини та її батьків. Тому що кожна дитина має отримати якісну освіту, яка стане фундаментом її успішності і конкурентоспроможності у подальшому житті.

“Серед основних завдань Нових соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича “Діти – майбутнє України” на чільному місці є створення достойних умов для повноцінного та всебічного розвитку кожної дитини.

Тому вся робота органів виконавчої влади направлена на підвищення якості, доступності та розвитку конкурентних переваг вітчизняної освіти”, – підкреслив Микола Стрілець. За його словами, цьогоріч в області за парти сядуть майже 91 тисяча учнів, уперше – понад 9 тисяч першокласників.
Органи державної влади Чернігівщини спільно з педагогічними колективами доклали максимум зусиль для підготовки закладів освіти до нового навчального року та роботи в осінньо-зимовий період. У всіх загальноосвітніх навчальних закладах, а їх понад 600, проведено поточні та капітальні ремонти.

Для покращення матеріально-технічної бази навчальних закладів в області в поточному році передбачено фінансування з державного бюджету на суму близько 21 млн. грн, з місцевих бюджетів – понад 26 млн. грн.

Микола Стрілець висловив щиру вдячність педагогам за сумлінну подвижницьку працю, за відданість благородній справі виховання майбутніх будівничих успішної, економічно розвинутої Української держави. Побажав всім мудрості і витримки, духовних сил, нових творчих здобутків на благо рідної Чернігівщини. А учням – міцного здоров’я і завзяття, натхнення і наполегливості у досягненні нових успіхів на ниві навчання.
З нагоди свята перший заступник голови облдержадміністрації вручив першокласникам подарунки – рюкзаки зі шкільним приладдям.

Від імені Міністра соціальної політики України Наталії Королевської учнів і вчителів привітав Руслан Ковбаса та подарував закладу особливий подарунок – годинники, що розмовляють.

По завершенню урочистої лінійки гості оглянули навчальні приміщення школи-інтернату та ознайомилися з організацією навчального процесу.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини