Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 22:13:17

Серпнева конференція освітян Чернігова

31.08.2013   10:26

У Чернігівській міській раді пройшла традиційна серпнева конференція педагогічної спільноти, під час якої підбито підсумки діяльності галузі та визначено завдання на новий навчальний рік. У конференції взяли участь керівники і представники усіх дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів, Чернігівський міський голова Олександр Соколов, ректор Чернігівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти ім. К.Д. Ушинського Володимир Тандура.

У своїй доповіді начальник управління міської ради Володимир Купріяненко зупинився на основних напрямах діяльності освітньої галузі Чернігова, виконання завдань, визначених новими соціальними ініціативами Президента України Віктора Януковича.

Міський голова відзначив системну роботу і досягнення чернігівських педагогів у багатьох напрямах діяльності. У дошкільній освіті проблемним питанням залишається переповнення окремих дитячих садків. За статистичними даними в обласному центрі Чернігівщини на 100 місць у дитсадках припадає 117 вихованців. “Позитивні демографічні тенденції спонукають розглядати можливості повернення приміщень, що раніше були дитсадками, а зараз використовуються за іншим функціональним призначенням. Це питання наразі ми докладно опрацьовуємо”, – сказав О.Соколов.

Окрему увагу керівник міста приділив запровадженню інформаційних технологій у навчально-виховний процес. Усі школи міста підключені до мережі Інтернет, однак поки що тільки 5 загальноосвітніх навчальних закладів мають бездротову мережу Wi-Fi. На думку міського голови, це стане одним з перспективних питань у новому навчальному році. Зразком для інших має стати діяльність ліцею №15, який став учасником національного проекту “Відкритий світ” та отримав сучасне обладнання на суму близько 2 млн. грн.

Позитивно Олександр Соколов оцінив досягнення чернігівських школярів на обласних та всеукраїнських предметних олімпіадах. За визначеними рейтингами участі команд області у ІІІ етапі олімпіад учні Чернігова посідають стабільно 1 місце з 15 навчальних предметів. До шести кращих навчальних закладів міста за підсумками ІІІ етапу олімпіад увійшли загальноосвітня спеціалізована школа фізико-математичного профілю №12, спеціалізована загальноосвітня школа І – ІІІ ступенів № 1 з поглибленим вивченням іноземних мов, ліцей №15, спеціалізована загальноосвітня школа І – ІІІ ступенів №2 з поглибленим вивченням іноземних мов, загальноосвітня школа №3, колегіум №11 і гімназія №31. “Системна робота дає свої результати. Не можна уявити, що Чернігів матиме інше місце, окрім першого”, – сказав міський голова.

О.Соколов наголосив, що педагогічні колективи міста мають виконувати завдання, озвучені Президентом України, профільним міністерством, обласною державною адміністрацією у напрямку розвитку конкурентних переваг вітчизняної освіти та науки.

Завершилася педагогічна конференція нагородженням директорів та вчителів. Також учасників конференції привітали вихованці дошкільного закладу №36.


Довідка: У Чернігові працюють 34 загальноосвітні школи, у яких навчаються майже 25 тис. школярів. У школах Чернігова сформовано 91 перший клас, до яких підуть 2828 учнів. У 56 дошкільних закладах виховуються понад 11 тис. дітей. Навчально-виховний процес у загальноосвітніх навчальних закладах забезпечують 2338 педагогів.

 

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини