Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 15:51:34

Школи Чернігова готові розпочати новий навчальний рік

29.08.2013   11:54

Журналісти разом із Чернігівським міським головою Олександром Соколовим та начальником управління міської ради Володимиром Купріяненком ознайомилися з підготовкою освітніх закладів обласного центра до нового навчального року. У рамках прес-туру представники ЗМІ і керівництво відвідали дошкільний навчальний заклад № 32, ліцей № 32 та загальноосвітню школу № 19.

У ДНЗ № 32 відремонтовано фасад приміщення (за бюджетні кошти), оновлено обладнання дитячих майданчиків, придбано нові іграшки для дітей. Керівник закладу Галина Залеська провела екскурсію дитсадком, розповіла про напрями діяльності колективу. Зокрема, у березні цього року дошкільний заклад пройшов державну атестацію з відзнакою. Дитсадок відвідують майже 300 дошкільнят, працюють 14 груп, у тому числі – 2 спеціальні (логопедичні) для дітей із вадами мовлення.

Директор ліцею № 32 Людмила Тарасюк повідомила, що заклад стовідсотково готовий до нового навчального року. Ліцей є лабораторією закладів нового типу Чернігівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені К.Ушинського. Там активно впроваджуються нові форми роботи на уроці, диференціація навчально-виховного процесу, нестандартні форми пізнання навчального матеріалу. Під час ознайомлення з навчальним закладом також було озвучено низку невирішених питань, для вирішення яких міський голова запропонував об’єднати зусилля колективу, управління освіти та міської ради.

Загальноосвітня школа № 19 цього року у 50-й раз проведе свято Першого дзвоника, у школі сформовано 4 перших класи. До нового навчального року в закладі відремонтовано фасад, частково замінено вікна. Для забезпечення сучасного навчально-виховного процесу у класах встановлено 12 мультимедійних комплексів, з цього навчального року працюватиме бездротова мережа Wi-Fi. Як зазначила директор закладу Людмила Шелупець, кількість дітей у школі за останні роки зросла і становить нині понад 930 учнів, хоча її потужності значно більші (за проектом, школа розрахована на 1700 дітей).

За словами В.Купріяненка, упродовж літа виконані роботи з ремонту покрівель у школах і дитсадках (площа – 4,8 тис. м. кв.), капітально відремонтовані фасади у ЗНЗ №4, 19, 21, ДНЗ №32, туалетні кімнати у ЗНЗ №5 та ЗНЗ №6. Проведено випробовування систем опалення до нового опалювального сезону.

Як і торік, учні 1-4 класів будуть їсти гарячі сніданки за схемою: 4 грн. – бюджет, 2,25 грн. – кошти батьків. Учні 5-11 класів харчуватимуться за гроші батьків. Діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, із багатодітних та соціально незахищених сімей харчуватимуться безкоштовно. Торік безкоштовне харчування отримували 2185 дітей. Цього року планується переоснащення шкільних їдалень. Вже оголошено тендер на придбання нової техніки для шкільних їдалень. Це дозволить зекономити електроенергію, а заощаджені кошти спрямувати на покращення харчування школярів.

Міський голова позитивно оцінив готовність навчальних закладів до 1 вересня. “Книжки є, кадрами забезпечені, молодь прийшла. Повністю готові до нового навчального року”, – сказав О.Соколов. До завершення наближаються ремонтні роботи у колегіумі №11. Керівник міста також уточнив, що в школах Чернігова створені умови для впровадження нових стандартів освіти – вивчення “Сходинок до інформатики” з 2-го класу та “Інформатики” – з 5-го класу. На початку серпня відбувся тендер, до кінця вересня чернігівські школи отримають 27 комп’ютерних класів, придбаних за бюджетні кошти на суму 800 тис. грн.

О.Соколов підкреслив, що в школах міста продовжиться реалізація заходів з енергозбереження. Адже учора Міністерство фінансів України надало дозвіл на здійснення запозичення коштів у міжнародної організації НЕФКО. “В енергозбереженні будемо далі рухатися, залучаючи кошти міжнародних фундацій та з міського бюджету розвитку”, – зазначив міський голова.


Довідка: У Чернігові працюють 34 загальноосвітні школи, у яких навчаються майже 25 тис. школярів. У школах Чернігова сформовано 91 перший клас, куди підуть 2828 учнів. У 56 дошкільних закладах виховуються понад 11 тис. дітей. Навчально-виховний процес у загальноосвітніх навчальних закладах забезпечують 2338 педагогів.

Останні новини Чернігівщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.